Katjan esittely

Olen Katja Nurminen, 42-vuotias viestinnän tekijä, kääntäjä, tarinankerturi ja Certified Business Coach® Pirkanmaalta. Kutsun mielelläni itseäni ammattisanallistajaksi tai ammattikiteyttäjäksi, missä roolissa viihdyn niin kirjoittajana, kääntäjänä kuin tarinankerturinakin.

Työssäni toimin yksilöiden, yritysten ja yhteisöjen menestyksen ja hyvinvoinnin tukena viestinnän, valmennuksen ja tarinankerronnan keinoin. Suuri osa palveluistani on suunnattu yritysmaailmaan, mutta valmennusten ja tarinapalvelujen kehittämisessä ovat vahvasti esillä myös yksityisasiakkaiden toiveet ja tarpeet.

Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan saksan kielen kääntämistä ja tulkkausta Tampereen yliopistoon ja rakastuin palavasti sekä Saksaan, saksaan että monikieliseen viestintään. Sivuaineistani suomenkielisestä viestinnästä ja englannin kielen kääntämisestä suoritin perus- ja aineopinnot. Opintojen lopulla siirryin työelämään ja työskentelin yli 10 vuotta suomenkielisen ja monikielisen viestinnän asiantuntijatehtävissä pohjoismaisessa käännöskonsernissa, jossa myös pohjoismaiset kielet tulivat kiinteäksi osaksi kielivalikoimaani.

Vuoden 2014 alussa ryhdyin yrittäjäksi ja perustin Ignite Communications Oy:n. Nautin suuresti yrittäjyydestä sekä mahdollisuudesta palvella asiakkaitani laaja-alaisesti viestintä- ja valmennuspalvelujen muodossa.

Vuonna 2017 opiskelin Certified Business Coach® -valmentajaksi Suomen huippuihin kuuluvassa Business Coaching Institutessa. Suoritin vuosina 2016−2017 NLP Master Practitioner -opinnot ja kävin aiemmin vuoden mittaisen NLP Practitioner -koulutuksen. Koulutukset ovat tuoneet runsaasti taitoja ja työkaluja valmennustyöhön, mutta lopulta tärkeintä on vuorovaikutus ja luottamuksellinen kohtaaminen asiakkaan kanssa.

Olin valmentajaksi lähtiessäni erityisen kiinnostunut elämän ja työroolien käännekohdista ja niiden valmentamisesta, mutta löysin vuonna 2019 viestintävalmennuksellisen ytimeni henkilö- ja yritystarinoiden kerronnasta ja yritysten tukemisesta sujuvassa yritysviestinnässä. Juonenkäänteiden parissa toimin siis edelleen!

Lähellä sydäntäni ovat luonnollisesti myös yksityisasiakkaat, joiden muutosten tukijana sekä elämäntarinoiden esiinkutsujana, kuulijana ja kerturina minulla on ilo ja kunnia toimia. Monissa muutoksen liemissä itsekin keittyneenä tarjoan lempeästi kuuntelevan ja rohkaisevan peilipinnan kaikenlaiselle itsetutkiskelulle.

Vapaa-ajallani nautin perheen ja ystävien seurasta, aktiivisesta elämäntavasta, lukemisesta, uuden oivaltamisesta, kielistä, kulttuureista ja matkustelusta − taide-elämyksiä unohtamatta. Vahvasti auditiivisena ihmisenä hiljaisuus, merenpauhu, moottorimelu, tenorilaulu ja sateen ropina tuovat minulle iloa ja onnea.

(Kuva: Studio Mitja Kortepuro)