Katjan esittely

Olen Katja Nurminen, 41-vuotias yrittäjä, viestintävalmentaja, kääntäjä ja business coach Pirkanmaalta.

Viestintä- ja valmennusyrittäjänä autan yrittäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä rakentamaan menestystä ja hyvinvointia itsetuntemuksen, hyvän viestinnän ja merkityksellisten tarinoiden kautta. Suuri osa palveluistani on suunnattu selkeästi yritysmaailmaan, mutta tarinankerronnan palvelujen kehittämisessä ovat vahvasti esillä myös yksityisasiakkaiden toiveet ja tarpeet.

Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan saksan kielen kääntämistä ja tulkkausta Tampereen yliopistoon ja rakastuin palavasti sekä Saksaan, saksaan että monikieliseen viestintään. Sivuaineestani englannin kielen kääntämisestä suoritin perus- ja aineopinnot. Opintojen lopulla siirryin työelämään ja työskentelin yli 10 vuotta asiantuntijatehtävissä pohjoismaisessa käännöskonsernissa, jossa myös pohjoismaiset kielet tulivat tutuiksi, mistä lähtien ne ovat olleet kiinteä osa kielivalikoimaani.

Vuoden 2014 alussa ryhdyin yrittäjäksi ja perustin Ignite Communications Oy:n. Nautin suuresti yrittäjyydestä sekä vapauden ja kasvun mahdollisuuksista, joita yrittäjyys tarjoaa taloudellisesti ja henkilökohtaisesti − myös valmennus- ja viestintäosaamisen yhdistämisen muodossa.

Vuonna 2017 opiskelin Certified Business Coach® -valmentajaksi Suomen huippuihin kuuluvassa Business Coaching Institutessa. Suoritin vuosina 2016−2017 NLP Master Practitioner -opinnot ja kävin aiemmin vuoden mittaisen NLP Practitioner -koulutuksen. Koulutukset ovat tuoneet runsaasti taitoja ja työkaluja valmennustyöhön, mutta lopulta tärkeintä on vuorovaikutus ja luottamuksellinen kohtaaminen asiakkaan kanssa.

Vapaa-ajallani nautin perheen ja ystävien seurasta, aktiivisesta elämäntavasta, lukemisesta, uuden oivaltamisesta, kielistä, kulttuureista ja matkustelusta − taide-elämyksiä unohtamatta. Vahvasti auditiivisena ihmisenä hiljaisuus, merenpauhu, moottorimelu, ooppera-aariat ja sateen ropina tuovat minulle iloa ja onnea.

Miksi valmentaminen on minulle sydämen asia?

Tärkein kimmokkeeni valmentamiseen on syntynyt omien elämänkokemusteni kautta. Elämäni haasteet ovat rohkaisseet minua näkemään muutoksen eteenpäin vievänä voimana. Haluan valmentajana antaa coaching-osaamiseni ja muutosmyönteisyyteni asiakkaideni tueksi heidän kasvun ja muutoksen poluillaan.

Oman voimaantumiseni sekä yrittäjäksi ja valmentajaksi kasvuni myötä uskon siihen, että yllättävän moni asia on mahdollista, kun päätämme mitä haluamme ja lähdemme kulkemaan sitä kohti. Sinä olet nyt parhaalla kohdalla matkaasi, jolla nyt voit olla, elämäsi varrella kertyneiden tietojen, taitojen ja voimavarojen kanssa. Saat itse valita, mitä suuntaa seuraavaksi kartoitat. Mikä monista vaihtoehdoista sopii juuri sinulle? Kun kykysi ja itsetuntemuksesi karttuvat, osaat tehdä yhä viisaampia valintoja.

Myös työelämä muuttuu vauhdilla, ja tulevat sukupolvet hakevat työltä ja elämältään yhä enemmän merkityksellisyyttä ja hyviä, toimivia työyhteisöjä. Tämä tarjoaa meille jokaiselle mahdollisuuden voida itse paremmin, löytää tasapainoa työn ja yksityiselämän välillä ja rakentaa yhteistä hyvää ja maailmaa, jossa on tilaa erilaisuudelle ja moninaisuudelle.

On tärkeä kysymys, millaista kulttuuria sinä haluat vaalia? Oletko sinä oma paras rohkaisijasi ja ovatko ihmiset ympärilläsi yhdessä rakentamassa korkeinta hyvää kaikille (valmentaja Dan Sobackin sanoja lainatakseni)?

Ota minuun yhteyttä, niin pohdin mielelläni kanssasi, millaisia vaihtoehtoja sinulla juuri nyt on ja miltä sinun unelmiesi ja tavoitteidesi toteutuminen voisi näyttää ja miten sen voit saavuttaa − ehkä helpommin kuin uskotkaan!

“Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotakin hyvää.” ~ Eeva Kilpi

(Kuva: Ihana Elämys)