9. Ensimmäinen viikko ja elämän palapeli

Nyt voisin tehdä yhteenvetoa ensimmäisestä viikosta. Oli hauskaa, kun kerroin tuttavalleni, että tein elämäntapamuutoksen ja panin uni-, ruoka- ja liikuntarytmini uusiksi. Hän kysyi, että ihan oikeastiko? Hänelle tuli mieleen Facebook-postaus, jossa kerrotaan, että ”kaikki meni uusiksi ja elämä on ihanaa, mutta että kopsasin tämän vaan jostain, enkä tiedä, kuka näin on kirjoittanut”. Kyllä, ihan oikeasti. 😄

Ensimmäinen viikko on ollut rytmin muutoksen kannalta helppo, kun ei ole ollut vielä arkiviikkojen tyyliin juurikaan tapaamisia tai valmennuksia kodin ulkopuolella. Eilen olin iltapäivällä palaverissa, niin huomasin heti, ettei rytmi ollut illalla tai tänään mielessäni aivan niin selkeänä. Tämä vaatii sinnikästä treeniä ja myös joustoa tarpeen mukaan. Pidän nyt tiukasti kiinni aikatauluista, jotta päivärutiini ehtii vakiintua – myös sen kuuluisan alkuinnostuksen yli. Hyvien vaikutusten havaitseminen auttaa siinä ja se, että aidosti tahdon ja olen odottanut tätä prosessia.

Iltameditaatiopalapeli on edennyt, mutta siinä on vielä paljon jäljellä. Olen huomannut tekeväni sitä myös aamiaisen ja lounaan yhteydessä ja muutenkin, jos on ollut luppoaikaa. Iso palapeli on muuten aika hyvä metafora muutokselle – sitä pitää sinnikkäästi rakentaa pala palalta, vaikka valmistuminen ei ole ihan äkkiä näköpiirissä eikä oikein tiedä, mihin palat tulevat. Elämästä poiketen palapeli tietysti joskus selkeästi valmistuu.

Tässä projektissani rakennan hyvää rytmiä, oloa ja energiaa vuoden ajan ja tartun milloin mihinkin asiaan, jonka uskon sopivan hyvän elämäni kokonaisuuteen. Odotan innolla tuloksia tästä kaikesta! Treenireissut olen jättänyt hetkeksi odottamaan, tehnyt vain pitkiä kävelylenkkejä ja kotijumppia, jotta voin antaa rytmille kaiken huomion. Älykelloni mukaan syvän unen määrä on viikon aikana lisääntynyt ja olen tuntenut itseni hetkittäin tavallista pirteämmäksi. Kahvijomotus hellitti parissa päivässä, eikä mielitekoja ole ollut myöskään makean suuntaan.

Olisiko sinulla muuten mielessä jotain aihetta, josta toivoisit minun kirjoittavan näissä postauksissa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *