13. Lukeminen tuo iloa ja osaamista

Yksi tämän vuoden tavoitteistani on lukea enemmän. Minulla on ollut hyllyssä odottamassa lukemattomia kirjastosta lainattuja tai ostettuja kirjoja, jotka huhuilevat minulle mutta joihin en ole saanut tartuttua. Nyt haluan muutosta siihenkin ja kirjat jatkossa päiväohjelmaani.

Välillä olen intoutunut vaikka Dan Brownin uusimmasta tai jostakin self-help-kirjasta niin, että olen ahminut sen yhdessä illassa. Sinänsä lukemiseni ei ole lukunopeudesta kiinni, kun kykenen etenemään sivulla nopeasti silmäilemällä sanojen hahmoja.

Tammikuun otannassani on kaksi tietokirjaa ja kaksi kaunokirjallista teosta. Juha Itkosen Seitsemäntoista käsittelee myös kirjoittajuutta, joten se menee teemallisesti yhteen Pepi Reinikaisen Elämänkaarikirjoituksen kanssa. Ajatus elämän vuodenajoista on varsin kiehtova – ehkä kirjoittelen niistä teillekin, kun olen saanut kirjan työstettyä ja muistiinpanot tehtyä.

Itkosen kirjaa silmäillessäni huomasin, että se on oikeastaan äänikirja. Ei tietenkään muuten, mutta katsottuani nyt syksyllä kuusi osaa aivan ihastuttavaa Minun musiikkini -sarjaa (vinkki: löytyy Areenasta), jossa Juha haastattelee muusikoita ja lukee katkelmia teksteistään, huomaan, että kuulen Juhan äänen korvissani lukiessani kirjan rivejä. Taitaa olla auditiivisuuden eli kuulemiseen liittyvän aistitaipumuksen iloja tämä.

Sisäiselle saksalaiselleni valitsin kevyttä, lämminhenkistä hömppää Hampurista. Warmherzig, liebevoll und romantisch, lupaa takakansiteksti.

Neljäntenä kirjana minulla on Elina Lepomäen elämäkerta Vapauden voitto. En ole kirjan poliittisista tai yhteiskunnallisista teemoista kovin kiinnostunut, mutta haluan tietää, mitä sanottavaa Elinalla on parhaan itsensä löytämisestä sekä älykkään naisen työelämän ja vaikuttamisen rooleista suomalaisessa yhteiskunnassa. Ja ehkä saksalaisia asioita sivutaan myös jollakin tavalla, niin se on aina plussaa.

Millaisia kirjoja sinä luet ja miksi? Minkä kirjan olet lukenut viimeksi?