25. Hemmottele itseäsi, et voi tehdä sitä liikaa

Millä tavoin sinä olet viime aikoina hemmotellut itseäsi? Vai oletko parempi hoivaamaan muita kuin olemaan itse hoivattavana?

Hemmottelun saaminen ja vastaanottaminen voi herättää meissä monenlaista. Joskus siihen voi jopa liittyä outoa kiitollisuuden velkaa, joka ennemmin hämmentää meitä rennon ja mukavan olon sijasta.

Oman itsemme kanssa voimme aina keskittyä hemmotteluun omaan tahtiimme – antaa itsellemme hoivaa meille sopivalla tavalla, eikä sen tarvitse maksaa välttämättä mitään. Voimme nauttia kylvystä, voidella ihoamme, silitellä itseämme, kietoutua pehmeään vilttiin, ulkoilla kauniissa paikassa, tutkia luovuuttamme tai esimerkiksi pysähtyä meille mieleiseen paikkaan nauttimaan hetkestä ja antaa arjen kohinan vaieta. Tai mitä se kullekin meistä merkitseekään…

Hemmottelulla voimme palkita itseämme tai rentoutua arjen keskellä tai haastavien tilanteiden jälkeen. Olen nyt päättänyt palkita itseäni tänä hyvinvoinnin vuonna hoivaamalla itseäni ja myös varaamalla erilaisia hemmotteluhoitoja – ensin kasvohoidon ja kampaaja-ajan. Mitä muuta kannattaisi kokeilla? Ainakin tankkikellunta ja kuumakivihieronta kutsuisivat minua.

Minulle hemmottelu on ensisijaisesti jotakin kehollista ja hetkessä läsnäolevaa – ehkä kosketuksellistakin. Ilta oopperassa ei kuulosta tässä mielessä hemmottelulta, vaikka elämän ihanuutta muuten edustaakin. Ei pidä kuitenkaan takertua liikaa sanoihin.

Hemmottelu tai itsensä hyvänä pitäminen kattavat kaiken, mikä tuovat meille hyvää oloa ja mieltä, emmekä varmaan koskaan voi tehdä niitä liikaa. Niin kuin mainoslausekin kuuluu: sinä olet sen arvoinen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *