27. Hyvien heimojen ja kohtaamisten voima

Suomi on tunnollisten yksinpuurtajien maa, jossa oma talo on nököttänyt keskellä peltoa hyvän matkaa naapurista.

Samalla Suomi on yhteen hiileen puhaltajien maa, jossa kaveria ei ole jätetty ja jossa omasta yhteisöstä on pidetty huolta ja leipäkin on tiukan paikan tullen jaettu.

Jo pitkään on kuitenkin lähdetty maalta kaupunkiin asumaan, eivätkä kaikissa kortteleissa naapurit tule vuosienkaan saatossa tutuiksi. Lapset, lemmikit, baarit ja harrastukset tuovat myös aikuisia yhteen työpaikkojen ulkopuolella.

Sosiaalinen media yhdistää meitä ja vähentää läsnäoloa toistemme arjessa. Toisaalta se tuo uusia, yllättäviä yhteyksiä. Silti läsnäolo ihmiseltä ihmiselle on se, mitä me eniten kaipaamme nähdäksemme itsemme.

Läsnäolo vaatii aina aikaa ja tilaa, jotta luottamus ehtii syntyä. Joidenkin kanssa se syntyy jo puolesta sanasta, joidenkin kanssa pidemmästä vuorovaikutuksesta.

Olen ollut elämässäni ennemmin muutto- kuin paikkalintu, joten minun on tarvinnut löytää heimojani usein uudelleen. Olen tykännyt järjestää ja tuoda ihmisiä yhteen, uusien merkityksellisten kohtaamisten äärelle. Toimivassa, mutkattomassa heimossa on ilo tehdä yhdessä.

Kasvun ja muutoksen vaiheet vaativat usein uusia ihmisiä ja uusia peilejä, joista voi peilata itseään uusilla tavoilla. Lukitut vastaukset avautuvat ja ne voi miettiä uudelleen tähän päivään sopiviksi.

Kuka sinun elämässäsi tarjoaa sinulle kirkkaan peilin ja tuoreita näkökulmia tähän päivääsi? Voisiko se olla uusi tuttavuutesi, jokin harrastus- tai vertaisryhmä tai vaikka valmentaja, jonka kanssa voit pukea sanoiksi sitä, mitä elämässäsi juuri nyt on meneillään?

Millainen on sinun kohtaamistesi tarina?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *