32. Tervetuloa helmikuu!

Nyt vaihtui kuukausi ja kertaheitolla meni homma astetta hankalammaksi. Päivästä ei nimittäin enää näe, monesko postaus on kyseessä. Karkauspäiväkin tuo nyt oman bonuksensa soppaan. Jos se kuitenkin on tämän muutoksen suurin haaste, niin asiat taitavat olla aika hyvin.

Tämä on ollut nimittäin yllättävän helppoa. Muutin vuoden alusta uni- ja ruokarytmini säännöllisiksi ja olen lisännyt liikuntaa, eikä minulla ole varmaan enää koskaan tarvetta tinkiä niistä. Jos joskus syön tuntia myöhemmin tai herään aamulennolle aamukolmelta, niin ei se tähän kokonaisuuteeni vaikuta.

Olen jo vuosia yrittänyt mallata rytmejä kalenteriini, mutta kokenut ne elämälle vieraiksi. Nyt en tiedä, mikä siinä oli niin vaikeaa. Edelleen minulla on lähes koko päivä aikaa tehdä mitä vain, mutta säännölliset ateriat, aamujumpat, ulkoilut ja muut vain auttavat minua pysymään hyvässä energiassa ja moodissa, mitä sitten päätänkin tehdä.

Rytmin tuoma ennakoitavuus auttaa pitämään kiinni tärkeistä asioista, eikä enää tarvitse miettiä päivän vilskeessä, että missä välissä tänään ehtisin syödä, liikkua tai mennä nukkumaan. Nyt ei iske nälkäkään kesken kaiken.

Olen kyllä ollut pari viime päivää vähemmän pirteä. Tällaista tämä ihmisen elämä on – aaltoilevaa ja välillä epäselvää, että onko valittu suunta tasan oikea.

Viikolla join kyllä asiakastapaamisessa 2,5 kuppia kahvia, ja sen jälkeen on ollut pari päivää nuutunut fiilis ja mietin jopa, että piristäisikö kahvi. Pitänee jättää jatkossa kohteliaisuuskahvit juomatta, kun satunnaistsufee ehkä sittenkin haittaa. (Paitsi jos teevaihtoehtona on iki-inhokkiani Yellow Labelia, silloin kahvi on miljoonasti parempi paha.)

Tammikuu vilahti ohi nopeasti. 31 päivää eli 1/12 koko vuodesta meni jo tässä. Vuotta on jäljellä 334 päivää ja koko elämää montakohan vuotta ja päivää… sen voi ehkä jättää laskuissa sivummalle.

Oli päiviä miten paljon tai vähän hyvänsä, niiden laatuun ja omaan hyvinvointiin keskittyminen on varmasti paras diili ikinä. (Illalla OMS:n äärellä mietin, että mitenköhän höttöruokavalmistajat nukkuu öisin, kun ne edistää monien ihmisten pahoinvointia ihan turhaan.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *