33. Asuuko sinussa kirjoittamaton kirja tai sanomattomia sanoja?

Juttelin aamulla yrittäjäystäväni kanssa. Hänellä on kirja kustannussopimusta ja kirjoitustyötä vaille valmiina. Annoin hänelle vinkkejä siitä, miten kirjoittamisen kanssa voi päästä vauhtiin, ja niistä insproituneena hän ehdotti päivän aiheekseni kirjoittamista. Ideoimme myös kirjailijaryhmää, joka kokoontuisi sparraamaan kirjoittamista mm. yhteisillä risteilyillä.

Minussakin asuu kirjoittamaton kirja, moniakin. Niiden lauseet ovat minussa sikin ja sokin. Kaikesta sanallistamisen ja tekstin tekemisen taidostani huolimatta en aina luota omaan ääneeni ja kaipaan kirjoittamiseeni tsempparia. Rohkaiseva peilaus on tosi tärkeää hentojen kirjantaimien kanssa.

Olin ajatellut pitää välivuoden kirjaideoistani, vaan ei kai kirjaan tarttuminen hyvässä porukassa olisi ristiriidassa näiden tämän vuoden tavoitteideni kanssa:
#writer – Tutkin kirjoittajuuttani, luovaa ilmaisuani ja annan sanallistamisen taitoni muidenkin iloksi ja hyödyksi.
🔥 #speaker #owningmyvoice #shiningmylight – Vapautan ääneni ja tuon vahvuuteni ja osaamiseni esiin.

Ne kirjoittamisen vinkit vielä: Aamusivuista olikin jo tammikuussa puhetta. Niillä voi saada tekstitulpan irti ja luovat ideat virtaamaan.

Jos taas on kova puhumaan, niin kuin aamuinen ystäväni, kirjan voi sanella lenkillä ja poimia tekstin tallenteista. Tallenteet voi antaa toiselle purettavaksi ja palata tekstin ääreen viimeistelyvaiheessa.

Brené Brown oli koostanut kirjan mökkireissulla kertomalla tarinoitaan kirjakätilöilleen, jotka kirjasivat jutut ylös, mistä Brené siirsi ne käsikirjoitukseen. Ja taas juttu jatkui. Kirjoittamisen ei siis tarvitse olla aina tyhjän paperin äärellä tuskailua.

Voin myös auttaa sinut tarinasi kanssa alkuun tai valmiiksi asti Tarinankerturina, jolloin laadin tekstin sovittuun muotoon haastattelujen ja aineistojesi pohjalta.

Tarinasi voi koskea mitä vain sinulle merkityksellistä ja elämän kaikenlaisia sävyjä. Itse ajattelen, että on tärkeää pukea sanoiksi se, mitä melkein ei kehtaisi sanoa tai ajatella. Ne sanat aina muuttavat maailmaa kaikkein eniten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *