38. Arjen hyvinvointia vai kauneudesta kärsimistä?

Vietin eilen päivän Tampereella hellimässä ja palkitsemassa itseäni ja tapasin ihanan ystäväni teekupposen äärellä.

Päätin vuoden alussa, että kerran kuussa suon itselleni hemmotteluhoidon, joista ensin valitsin kasvohoidon ja kampaajakäynnin. Näin pakkasilla iho ja hiukset kaipaavat erityistä huolenpitoa.

Käyn usein hitusen hassuja keskusteluja kauneusammattilaisten kanssa, kun en ole tähän mennessä juuri harrastanut ulkonäköäni. Mitä yövoidetta käytät? Mitä tehohoitoja ja muotoilutuotteita sulla on? Jos sanon, että yhdellä voiteella kaikki tai shampoon ja hoitoaineen jälkeen muotoilutuotteena on hiusharja, kuuluu merkitsevä yskäisy. Vaan ehkä tällaiset asiat ovat tulossa osaksi repertuaariani – loppuvuodesta fanitan ehkä jo magneettiripsiä ja geelikynsiä…

Mutta niin, tarvitseeko kauneudesta kärsiä? Eilisessä hemmottelussa kulmien nyppiminen oli ainoa epämiellyttävä asia, muuten sain vain nautiskella.

Halusin hankkia työreissulle astetta edustavammat talvikengät. Katselin keskustan kaupoista korollisia kenkiä, jotka olisivat hyvät vammajalalleni. Eräät kengät olivat nätit, mutta heti ne jalkaan saatuani tunsin, että ne olivat ahtaat kärjestä. Myyjä rohkaisi, että kyllä ne käytössä antavat periksi. Minä en kuitenkaan ota enää sitä riskiä, että menee kävelykyky ennen kuin jalkaani sopimaton nahkakenkä joustaa.

Suuntasin siis jälleen kerran Sieville ja ostin kuvan kaunokaiset, jotka tuntuvat jo kaupassa sisäänajetuilta luottokengiltä ja kestävät käytössä vuosikaudet. Hintaeroa näillä kaksilla ale-kengillä oli tyyliin 45 euroa, joten voi miettiä, onko mukavuus edes kallista.

Joskus nuorempana ostin usein liian pieniä vaatteita tunteakseni itseni hoikemmaksi ja kannustaakseni itseäni laihduttamaan, mutta sitten oli aina pinna kireällä. Oivalsin, että vaatteita saa uusia, jos koko muuttuu, mutta minun on priorisoitava hyvä olo ja se, että kireät ja kinnaavat vaatteet eivät jatkuvasti vie huomiotani.

Vähemmän, mutta laadukasta ja itselle mieleistä on pitkään ollut minimalistinen mottoni. Siihen kiteytyy tämä hyvinvointiprojektinikin – kaiken, millä ympäröin itseni, tulisi tuottaa iloa ja hyvää oloa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *