45. Kohtaamiset, jotka tuovat meidät kotiin

Näin ystävänpäivänä tekee mieli kirjoittaa ystävyydestä ja rakkaudesta – niistä kohtaamisista, jotka tekevät elämästä kaunista ja elämisen arvoista. Niistä kosketuksista, jotka me muistamme ja joita kaipaamme aina, vaikka sanat, vuodet, paikat tai ehkä nimetkin olisivat jo unohtuneet.

Niistä kohtaamisista elämämme käännekohdissa, kun viereemme istahtaa joku tuntematon, joka sanoo jotakin koskettavaa, jossa on erityinen hehku tai jonka kanssa on kuin olisi tunnettu aina. Niinä hetkinä aika katoaa, eikä maailmassa pienen hetken ole muita.

Koskaan emme tiedä, mikä kohtaaminen meille sellaiseksi muodostuu. Siksi pitää kulkea silmät auki ja sydän viisaasti raollaan, jotta kohtaamisen lämpö voi meidät tavoittaa.

Joskus me taas työnnämme läheisyyttä pois, kun sekä kaipaamme että pelkäämme sitä liikaa. Ansaitsemmeko me sen hyvän, jonka voisimme elämältä ja toisiltamme saada?

Toisinaan haluaisimme kipeästi löytää syvän yhteyden tietyn ihmisen luota, vaikka aavistamme, että olemme vain läpikulkumatkalla toistemme elämissä. Oppimassa jotakin, mitä meidän täytyy oppia. Näkemässä itsemme toistemme peileistä uusin silmin. Kunnes elämän täytyy taas virrata vapaasti.

“Me kaikki täällä vain saatamme toisiamme kotiin”, sanoi joku. Ehkä se oli Nalle Puh?

Toisinaan, ehkä harvemmin kuin toivoisimme, me kuitenkin löydämme kodin toistemme luota. Sen kodin, jota olemme aina etsineet. Eilen emme tienneet toisistamme, mutta tänään kaikki voi olla toisin – se muutos voi tapahtua nopeastikin.

Joskus vastaamme tulee ihminen, joka herättää meidät arkemme keskellä, jonka lähellä elämä on enimmäkseen kevyttä ja jonka lempeä, rohkaiseva katse näkee meissä muille vähemmän ilmeistä kauneutta ja pehmeyttä. Hänen katseessaan me näemme sen itsekin.

Millaiset kohtaamiset ovat sinua eniten muuttaneet? Millaisen tarinan sinä niistä kertoisit?

Vielä on muuten muutama tunti aikaa osallistua Tarinankerturin ystävänpäivän arvontaan ja kertoa rakkauden tarinasi. Lue lisää ja osallistu Tarinankerturin sivulla
➡️ Tarinankerturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *