48. Elämänmittaiset unelmat ja elämän lottovoitot

Tänä aamuna mietin unelmia. Mistä me haaveilemme ja annammeko haaveillemme tilaisuuden toteutua? On toki myös toteutumattomia unelmia, jotka ovat kauniita ja merkityksellisiä vain ajatuksenkin tasolla.

Vaikuttajafoorumi-risteilyllä pohdimme, että yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajuudelle voisi asettaa porkkanaksi auton, niin ehkä sitten olisi ehdokkaita jonoksi asti. Vaikka päheistä autoista tykkäänkin, yllätin kollegani sanomalla, että mikä porkkana kellekin toimii ja että itse voisin motivoitua hävittäjäkyydeistä.

Olen aina halunnut startata tukialuksen katapultista ja jos sen saisin kokea, niin olisin valmis aika moneen juttuun. Tämä haave on toki yksi niistä toteutumattomista, ja yrittäjäyhdistyksellä tuskin ihan äkkiä olisi siihen resursseja. 🙃

Moni meistä haaveilee aika perinteisistä jutuista. Kodista, avioliitosta, lapsista, yhdessä vanhenemisesta. Lottovoitosta, onnellisuudesta. Matkoista maailman ympäri tai talvista lämpimässä. Menestyksestä ja maailman muuttamisesta myös.

Moni ne haaveensa toteuttaa – joskus myös koska niin kuuluu. Toiset taas jumittavat arjen kahleissa, vaikka unelmana oli olla suuri seikkailija Sansibarin yössä, briljanttia Markus Kajoa lainatakseni.

Yksi löytää ja lukitsee unelmansa nuorena, toisia unelmat kuljettelevat pitkin maita ja mantuja sekä matkalla haastavat etsimään omannäköisiä tapoja olla ja elää.

Minusta on kiva välillä pohtia, että mitä tekisin lottovoitolla. Mitä sinä tekisit omallasi? Yhtä kiva on huomata, että ne lottovoittajan unelmat tai niiden ydinelementit on usein mahdollista toteuttaa ilmankin, kun vain ryhtyy hommiin.

Nuorena minä unelmoin onnellisesta elämästä ja päivän paistamisesta risukasaani. Nyt se on jo kauan paistanut, mistä nyt haaveilen? Millainen on unelmani tässä ja nyt?

Voitin jo kerran elämänmuutoksen lotossa – nyt on taas kuponki vetämässä, jos tulisi vielä isommin lisää… Ja tämäkin on onneksi paljolti omasta tekemisestä kiinni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *