50. Kokonaan uuden alun mahdollisuus ja mahdottomuus

Transformaatio, paradigman muutos, elämän uusi sivu, puhdas pöytä – monta nimeä isolle asialle. Tutkin tätä aihetta lisää myöhemmin tänä vuonna, mutta muutama päällimmäinen ajatus jo nyt.

Iso ja tuttu kysymys on se, että pitääkö aina pyrkiä jotakin kohti? Pitääkö hakemalla hakea parasta itseään? Eikö rosoisuus ja keskeneräisyys, inhimillisyys riittäisi? Onko edes mahdollista aloittaa elämä puhtaalta pöydältä? Ja jos on, miten temppu tehdään?

Näihin kysymyksiin on niin monta oikeaa vastausta kuin on vastaajaakin. Jokainen vastaus vastaajansa näköinen ja hänelle totta.

Minä olen lähtenyt liikkeelle oman elämäni Siperiasta, jossa minulla oli niin kylmä, että minun oli pakko lähteä tien päälle – kohti mitä tahansa uutta. Sillä tiellä olen yhä, vaikka nyt jo mukavasti lämpenee.

Kokonaisvaltainen elämänmuutos on iso juttu. Harva siihen ryhtyy, jos ei ole tosi pakko, syystä tai toisesta. Ja jos on tosi pakko, ei ole väliä, mitä se vaatii, jos vain sitä kohti kulkeminen on mahdollista. Jokainen keveämpi askel kuitenkin palkitsee ja rohkaisee jatkamaan.

Transformaatiota ei voi luvata toiselle, eikä se synny kuin _ehkä_ silloin, kun on sen aika. Ihmisen mieli on nopea, mutta ihmisyyden rattaat pyörivät usein hitaasti. Kammesta vääntäminen ja muutoksen tekeminen tahtomalla ei toimi. Olen kymmenen vuotta tahtomalla koittanut kiirehtiä seuraavaa kasvun vaihettani, ja vasta nyt aavistelen, että jotain on tapahtumassa.

Muuta tietoa minulla ei tästä ole kuin aavistus, ja niin kuin nuorempanakin, se aavistus on minun majakkani, tosipohjoiseni (oikeasti pitäisi kai sanoa napapohjoiseni), johon minä luotan kuin vuoreen, kun määränpää on vielä mutkan takana ja sumun peitossa.

Minä pidän ihmisyyden kauneimpana asiana sitä kummaa, intuitiivista viisautta, joka väsymättä ohjaa ja suojelee ihmistä – kivun ja pimeydenkin läpi – kohti rauhaa, eheytymistä ja kukoistustakin.

Se odottaa kärsivällisesti vaikka vuosikymmeniä, että olisimme valmiita, mutta sitten se ei tuhlaa yhtään hetkeä toimiakseen meidän parhaaksemme. Sysää ja kutsuu meidät muutoksen virtaan, joka vie meidät kotiin.

Tervetuloa tälle tutkimusmatkalle kanssani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *