53. Luota omaan polkuusi

Rytmiliikkeeni aloituksesta on nyt 53 päivää. Tuntuu huimalta, että olen vasta ihan alussa, mutta samalla en oikein edes muista, millaista oli syödä ja nukkua milloin sattuu. Parissa kuukaudessa olen täysin juurtunut tähän rytmiin. 👍

Olen nuhailuni jälkeen ollut vähemmän energinen kuin vuoden alussa. Ehkä senkin vuoksi olen kelannut ja kirjoitellut entisen elämäni mietteitä. Matalissa energioissa ne ovat tyypillisesti enemmän ajatuksissa, omassa voimassa ollessa vähemmän.

Kiitos viesteistänne eiliseen tekstiini liittyen, se oli koskettanut monia teistä. Ymmärrän hyvin, ettei julkiseen postaukseen ei ole helppo kommentoida. Postilaatikkoni on kuitenkin avoinna, jos teillä on toive joskus sanoittaa ja jakaa jotakin omakohtaista.

Eiliseen pohdintaani lisään sen, että kuormittunut tausta ei tee hyvän elämän etsimisestä tai siihen tuen hakemisesta aina helppoa. Se tuntuu usein vastavirtaan rämpimiseltä, mutta pakko on silti jaksaa jatkaa.

Monilla on myös hyvää tarkoittavia neuvoja, mutta erityishaasteiden kanssa kuulluksi tai ymmärretyksi tuleminen voi tuntua hankalalta. Oman muutositsevarmuuden vahvistuminen ja ammattilaisten tuen saaminen matkan varrella on sitä kuitenkin paljon helpottanut.

Rohkaisenkin jokaista, jolla elämä on ollut joskus kohtuuttoman rankkaa, avaamaan itseään ammattimaiselle avulle ja tuelle. Olet sen arvoinen!

Tärkeää on luottaa omaan polkuunsa ja aavistukseensa siitä, mikä itselle on hyväksi. Selittäminen muille usein houkuttaa, mutta rajansa silläkin – etenkin jos se ei meinaa onnistua. Muiden ei tarvitse meitä aina ymmärtää ollakseen omalla tavallaan meidän peileinämme ja tukenamme.

Haluan oppia kertomaan tarinoitani yhä vahvemmin ilman menneisyyden kaikuja. Nämä vanhat kelat lähtevät kuitenkin helposti pyörimään ja kuljettamaan ajatuksia, jos annan niiden. Viisaiden valintojen paikka sekin.

Arkeni on jo vuosikausia ollut hyvää ja kevyttä, joten siinä on hyvä levätä. Hyvän elämän pohtimisen sijasta keskityn yhä useammin hyvän elämän elämiseen ja siinä läsnäolemiseen. Se riittää paremmin kuin hyvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *