61. Mietteitä kahden kuukauden kohdalla

Elämäntapamuutokseni on kestänyt nyt kaksi kuukautta. Olen tyytyväinen etenemiseeni, vaikka samalla tuntuu, että en ole toiminut kaikessa kovinkaan kliinisti tai optimaalisesti.

Ruokailujen, nukkumisen ja liikunnan rytmityksestä en silti ole tinkinyt, enkä ole kokenut siihen edes houkutusta. Seuraavaan ruoka-aikaan mennessä ehtii aina tulla sopiva nälkä, ja arjen ennakointia helpottaa, kun tiedän tarkasti, mihin aikaan olen hereillä ja liikun.

Haaveilen toistuvasti hiljaisuudesta ja virikkeettömyydestä, mutta en ole saanut varattua sille aikaa kovinkaan paljon. Olen iltaisin tehnyt vielä vähän töitä, kirjoitellut näitä tekstejä sekä katsellut jääkiekkoa ja leffoja.

Illat ovat sellaista aikaa, jonka haluaisin itsekseni ja mieheni kanssa vielä useammin rauhoittaa hyvälle haahuilulle ja oleilulle, mutta samalla emme ole sitä malttaneet. Toisaalta tarinoissa yhdessä seikkailemisessa ja niiden maailmojen visuaalisissa kauneuksissa on oma hohtonsa.

Olen pohtinut elämän sitkua ja nytkua. Kaikkina päivinä ei jaksaisikaan olla nytkumaisen tiedostava, vaan tekee hyvää painella menemään arjen autopilotilla. Hyvässä arjessa on ihanaa juuri se, että tutuissa rutiineissa on helppo viihtyä ja vakiojuttujen ansiosta tärkeitä ja hyväätekeviä asioita ei tarvitse aina erikseen valita ja ne tulevat tehdyiksi.

Rytmin opettelun ykköskvartaalia on kuukausi jäljellä, mutta tänä aikana tarvitsee miettiä, mikä seuraavien kolmen kuukauden teemani on. Olin alunperin ajatellut, että tutkisin ja pohtisin silloin kukoistusta ja ehkäpä se kevään alkaessa vihertää on se aihe, joka silloin eniten kutsuu.

Tänään mietiskelin myös, että haluan kevään ja kesän tullen useammin lähteä luontoon ja eri paikkoihin seikkailemaan, ihmettelemään ja kokemaan uutta – ehkä se sopisi jopa kokonaiseksi teemaksi.

Ja ainakin käyn kaikissa taidemuseoissa, joissa vierailua olen toistaiseksi vain visioinut. Outoa sanoa näin, kun olen perinteisesti ollut ihminen, joka vain menee ja tekee, mutta itsekseen ei aina tule lähdettyä ja saatua aikaan, vaikka mieli tekisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *