73. Mikä olisi nyt viisain tapa toimia?

Olen tänään pyöritellyt ajatuksia siitä, mitä voisin tehdä. Olen virtuaalikahvitellut yrittäjien kanssa ja viestinyt kollegojen kanssa keinoista puhua hyvän ihmisyyden puolesta. Muokkasin nettisivujani ja verkkokauppaani, jotta voin sujuvammin palvella asiakkaitani ja tukeani kaipaavia virtuaalisesti ja paikkariippumattomasti.

Toivon ja rohkaisun viestillä on nyt suuri arvo ja tarve. En osaa jäädä tuleen makaamaan, jos voin tehdä jotakin. Liikkeessä pysyminen, yhteyksien luominen ja toimintaan keskittyminen ovat minun tapani pärjätä haasteiden keskellä.

Ajattelen, että itsetuntemustaan ja itsensä johtamisen taitojaan työstäneillä sekä elämän tummissa liemissä keitetyillä ja koettelemuksistaan vahvistuneilla on nyt mahdollisuus ja vastuu asenteellaan ja toiminnallaan vahvistaa toivoa elämän jatkumisesta kriisien läpi sekä edustaa aikuisuutta ja johtajuutta tilanteessa, jossa me kaikki tavoillamme reagoimme, huolehdimme ja pelkäämme.

Tämä on kasvun haaste ja mahdollisuus, jos me kannamme vastuumme itsestämme ja muista. Miten voimme kohdata lempeästi ja myötätuntoisesti? Miten voimme säädellä luonnollista pelkoa ja huolten pyörittelyä? Miten vältämme pelkoihin takertumista, joka estää meitä toimimasta ja ajattelemasta niin viisaasti ja ratkaisukeskeisesti kuin nyt voimme? Tarvitsemme jokainen toistemme apua ja tukea tässä.

Sovin tänään, että haastattelen ensi viikolla eri alojen kollegoitani toivosta ja muista aiheista ja tallennamme nämä keskustelut YouTube-videoina jaettaviksi. Jos haluat haastatteluun, laita minulle viestiä, tai jos olet kiinnostunut näistä videoista, pysy kuulolla. Mitä aihetta ja kysymystä sinä toivoisit meidän sivuavan?

Luotan siihen, että kaikki järjestyy ja elämä jatkuu, vaikka olemme myös elämän rajallisuuden äärellä. Ketä voimme tukea, keneen voimme tukeutua ja kenelle voimme sanoa “kiitos, että olet koskettanut elämääni”? Näitä kysymyksiä kyselen nyt itseltäni eniten.

Tekisi melkein mieli lähettää kauniita kiitosviestejä puolituntemattomillekin, jotka ovat minua elämän varrella ajatuksillaan ja läsnäolollaan rohkaisseet. Näitä hetkiä on meillä niin paljon. Kiitos niistä jokaisesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *