74. Palautumisen taidot kunniaan

Olen viime päivinä kuullut paljon hyvää puhetta palautumisen, meditaation ja mielen hiljentämisen taidoista.

Tietoisuustaitoja opetetaan meille monella nimikkeellä, mutta niiden kaikkien ytimessä on palaaminen pään sisäisestä menneen ja tulevan pyörittelystä läsnäoleviksi kehoomme ja tähän hetkeen. Tämä pysähtyminen ja läsnäolo juurruttaa meitä ja hiljentää mielemme kohinaa.

Kun mielemme kohina hiljenee, myös hermostomme ja kehomme saavat luvan rentoutua – viestitämme sille, että ei ole hätää, kaikki on hyvin. Meidän täytyy jokaisen kutsua omaa sisäistä aikuistamme ja tyynnyttää itse itseämme – näin kykenemme tyynnyttämään lapsiamme ja tukemaan myös toisiamme epävarmuuden keskellä.

Jos emme kehitä näitä taitojamme, paineet purkautuvat helposti vaikkapa riitelyyn tai lohtusyömiseen. Itsekin huomasin miettiväni kaupassa, että olisiko nyt herkkujen aika, mutta jätin ne hyllyyn, kun ne eivät lisää hyvää oloa ja vointia, vaikka paino ei olisikaan nyt elämän tärkein asia.

Monilla meillä yrittäjistä on myös edessä tiukat ajat, jolloin meidän on tavallistakin tärkeämpää huolehtia hyvinvoinnistamme, palautumisestamme ja kyvystämme kehittää luovia ratkaisuja. Jos annamme pelolle vallan, mielemme menee puolustustilaan ja viisaiden valintojen tekeminen vaikeutuu entisestään.

Miten sinä voisit nyt maadoittaa, helliä ja hoivata itseäsi ja läheisiäsi?

Minunkin piti nyt tietoisesti pysäyttää itseni sohvalle viltin alle teekupin kanssa, kun teki mieli vain singahtaa töiden ja kaikenlaisten järjestelyjen pariin. Tämän viikonlopun varaan levolle ja läheisyydelle perheen parissa ja puheluille ystävien kanssa.

Coachina minun on nyt sitouduttava hyvinvointini ja työkykyni ylläpitoon vielä enemmän kuin yleensä, jotta voin olla ammattilaisena levollisesti läsnä, kun asiakkaani ottavat oman aikalisänsä ajattelulle.

Meillä kaikilla on paljonkin tietoa viisaista valinnoista, nyt on hyvien tekojen aika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *