76. VIDEO: Toivosta, arvoista ja välittämisestä epävarmuuden keskellä

Kyselin Facebook-seinälläni viime torstaina teiltä kiinnostusta tulla mukaan haastattelusarjaan, jossa voisimme jakaa ajatuksia yhteyden, toivon ja valon jakamisesta ja tukemisesta.

Lempäälän Yrittäjien aamukahveilta kutsuuni tarttui Valostamon parisuhdevalmentajana toimiva ja logoterapeutiksi opiskeleva Ellu Saarinen, jonka kanssa keskustelimme aiemmin tänään toivosta, arvoista ja välittämisestä epävarmuuden keskellä.

Pohdimme sitä, miten pelot ohjaavat meitä ja miten niihin voisi oppia suhtautumaan paremmin. Millaisista asioista voimme saada mielenrauhaa ja turvaa suhteessa itseemme ja toisiimme? Entä millaiset asiat herättävät toivoa ja luottamusta elämän kannatteluun muutoksen pyörteissä?

Logoterapian perustaja Viktor Frankl oli kehittämässä uutta terapiasuuntausta joutuessaan vangituksi keskitysleirille toisen maailmansodan aikana ja kirjoitti kokemuksistaan myös kirjan Ihmisyyden rajalla. Yksi kirjan tunnetuimmista ajatuksista on:

“Ärsykkeen ja reaktion välissä on tyhjä tila. Tuossa tyhjässä tilassa meillä on voima valita reaktiomme. Reaktiossamme on kasvumme ja vapautemme.” – Viktor Frankl

Ellun pohdinnan mukaan tuossa tilassa asuu myös toivo. Kuuntele oheiselta videolta myös se, millä tavalla mielestäni jälkiviisaus on olennainen osa tuota toivon ja inhimillisen kasvun ikkunaa.

Ellu auttaa työssään parisuhdevalmentajana pariskuntia löytämään yhteistä suuntaa ja yhteisiä arvoja ja unelmia niin, että muutoksen ja epävarmuuden keskellä parisuhteet voivat selvitä ja ehkä jopa vahvistua itsensä ja toistensa tuntemisen kautta.

Katso video tästä: www.youtube.com/watch?v=0nTlesfw5vo