77. Suuntaa energiasi viisaasti

Viime päivinä maailmassa ja mielissä on kohissut. Ideoita, pyyntöjä ja kutsuja on sinkoillut ja apua ja tukea on lähdetty järjestämään monin eri tavoin laajalla rintamalla.

Moni haluaa nyt olla muiden apuna ja tukena kustannuksiin, hintaan ja ajankuluun katsomatta – toisaalta osaamisen vastikkeetonta jakamista voi yrittäjänä tehdä vain tiettyyn pisteeseen saakka. Nyt se piste on kuitenkin eri kohdassa kuin vaikkapa viikko sitten tähän aikaan.

Olen valinnut toiminnallani tuoda ihmisiä yhteen, kutsua koolle virtuaalisia keskusteluryhmiä ja luoda yrittäjäyhteisöllemme ja muille yhteisöilleni kohtaamisen paikkoja. Samalla olen huomannut monen olevan tulvan äärellä niin voipunut, ettei uusille, voimauttavillekaan kohtaamisille ole välttämättä juuri nyt oikein kaistaa.

Olen joutunut miettimään, luonnollisesti myös hieman kantapään kautta, että mitkä ovat viisaat rajaukset omalle ajankäytölleni – keitä voin palvella, kuka tarvitsee apuani? Miten minä huolehdin oman kuppini täyttämisestä joka ainoa päivä niin, että siitä riittää voimaa ja levollisuutta myös jaettavaksi.

Sama pohdinta ulottuu someen. Ketkä henkilöt ja mitkä toimijat tuottavat sisältöä, josta saan voimaa – entä mitkä sisällöt vievät voimia? Millaisia viisaita valintoja voisin siinä tehdä? Olisiko paras valinta aloittaa jopa somepaasto tai katsoa somea ja viestimiä esimerkiksi vain tunti päivässä tai vain työajalla?

Mitkä asiat minä voin jättää nyt tekemättä? Mitkä asiat ovat jonkun muun hoidettavia? Mitkä ovat ne muutamat asiat, joissa energiani ja toimintatarmoni hyödyttävät nyt eniten?

Aamulla otan muistikirjan esiin ja kirjoitan tämän kaiken auki. Mitä palveluja ja tuotteita tarjoan ja mihin hintaan – mitä teen vapaaehtoistyönä ja muiden auttamiseksi – mitä teen itseni kehittämiseksi – mitä taas vain omaksi ja läheisteni iloksi ja hyvinvoinniksi? Nyt tarvitsen tietoisia valintoja sinkoilun sijaan.

Kun saan näihin ajatuksiin kirkkautta, otan kalenterin esiin ja varaan sinne slotit kullekin osa-alueelle. Töille, ilolle, levolle ja hiljaisuudelle ensin, koska happimaski itselle ensin. Kerron aamulla, millaisia oivalluksia tästä syntyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *