79. Kun elämä menee toisin kuin ajatteli

Tämä vuosi lähti liikkeelle ihan toisella jengalla. Halusin tutkia parasta itseäni, kehittää itseäni ja hyvinvointiani, tutkia omaa ääntäni, kirjoittajuuttani ja loistoani ja näyttää ne maailmalle. Halusin myös määritellä uusilla tavoilla sitä tarinaa, jota itsestäni muille kerron.

Lähtöoletuksiini nähden kaikki on nyt toisin, mutta silti asiat eivät ole tarkemmin ajateltuna ihan kauheasti muuttuneet. Meidät on nyt kaikki sysätty tilanteeseen, jossa tarvitaan äänen käyttämistä, hyviä viestejä ja nopeaa, oikeansuuntaista toimintaa ainaisen oikean hetken odottelun sijasta.

Pari kuukautta ehdin tehdä töitä elämän rytmityksen kanssa ja sain hyvinvointini perustan kuntoon, kun syön ja nukun säännöllisesti ja liikun enemmän. Olen nyt todella hyvilläni tästä vankasta pohjasta, ja suosittelen lämpimästi ryhtiliikkeen aloittamista vaikka heti kelle vaan, jonka elämä on luovassa kaaoksessa.

Oman kukoistuksen ja high performancen visiot tuntuvat nyt kuitenkin hieman ristiriitaisilta – tässä tilanteessa, jossa henkistä ja fyysistä hyvinvointia haastetaan joka puolelta. Uskon silti, että kun keskittyy kaikin voimin hyvinvoinnin rakentamiseen, syntyy oikeanlaista, levollista ja valoisaa energiaa, joka ylläpitää toimintakykyä ja suuntaa toiminnan oikeisiin asioihin oikeilla tavoilla.

Pienikin toiminta riittää, kun suuntaamme sen oikein. Haasteena on alkaa aavistaa sisimmässään ja aistia ympäriltään, mikä se oikein oikein on.

Jos emme voi niin hyvin kuin voisimme voida ja energiaa on niukalti, ainoa vaihtoehtomme on vetää säästöliekille. Järkevälle rajaamiselle ja säästäväisyydelle on nyt meillä jokaisella arvonsa. Jos silti haluamme syttyä ja sytyttää myös muita, liekkiä on hyvä voida säätää välillä isommalle – samalla itseämme arvostaen ja kuunnellen.

Jokainen pienikin valinta hyvinvoinnin lisäämisen (ja lähtötilanteesta riippuen pahoinvoinnin vähentämisen) suuntaan on avain siihen, että kupissa riittää annettavaa.

Jos emme osaa nyt vielä toimia hyvillä tavoilla, pysähtyminen ja jälkiviisaus on ensimmäinen askel suunnan muutoksiin. (Tästä jälkiviisaudesta puhun myös Ellun kanssa videolla, sieltä voit kuunnella lisää.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *