81. Siivoa kotisi

Muistan joskus Hanna Sumarin sanoneen, että hänen tärkein sisustusvinkkinsä on “siivoa kotisi”. Turha pois ja kauniita esineitä esille. Sen loistavan vinkin minäkin otin tänään taas kerran käyttöön.

Olen viime päivinä miettinyt kodin järjestyksen merkitystä (etenkin näin kotilymyillessä) ja yhdessä videohaastattelussakin meillä oli juuri puhetta, että kodin järjestäminen luo selkeyttä monille myös mieleen.

Itse olen aina ollut se tyyppi, joka selkeyttää sisäistä maailmaansa ja tuottaa itselleen iloa organisoimalla, rymsteeraamalla, järjestämällä uudelleen, karsimalla, optimoimalla ja pelkistämällä – jo paljon ennen kuin konmarittaminen oli mikään juttu.

Viime päivien kotilymyilystä ja arkikauneuden kaipuusta innostuneena karsin äsken työpöydältäni, kirjahyllystäni ja työhuoneeni nurkista kaiken ylimääräisen pois.

Pöydälle saivat työvälineiden lisäksi jäädä kuulokkeet, kuulosuojaimet, teekannun ja -kupin aluset, kynttilät, huonekasvi ja lamppu.

Kirjahyllyssä käden ulottuvilla minulla on värikyniä, muistikirjoja, lukemista odottavia kirjoja, kauniita esineitä sekä kiviä ja lasinpalasia hiekkarannoilta. (Tänä talvena me emme pääse lainkaan talvikotiimme Kanarialle – onneksi muista syistä varaukset olivat jääneet tekemättä, mutta kaipuu aurinkoon meren äärelle on silti kova.)

Tunnustan haaveilevani laajemmastakin minimalismista kuin mikä muuta perhettä kutsuu, joten olen tietoisesti suunnannut huomioni omien tavaroideni setvimiseen. Jokainen päättäköön itse omien tavaroidensa ilahduttavuuksista ja kuormittavuuksista.

Onko sinulla tällaisia kotkotuksia? Onko sinuun iskenyt viime aikoina siivous- tai kodinkaunistuskärpänen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *