83. VIDEO: Sinun kehosi on viisas

Tänään pääsin julkaisemaan uuden videon haastattelusarjaani, ja tällä kertaa vieraanani oli hyvinvointiammattilaisena toimiva Armi Lundán, joka on tullut minulle tutuksi Lempäälän Yrittäjien aamukahveilla sekä valmennus- ja hyvinvointiammattilaisten tiiviissä porukassa vuosien varrella.

Keskustelussani Armin kanssa me olimme hyvin vahvasti arjen hyvinvoinnin äärellä ja pohdimme juuri niitä asioita, joita olen tämän alkuvuoden työstänyt: elämän hyvää rytmiä nukkumisessa, syömisessä ja itselle sopivassa liikunnassa.

Olen pohtinut postauksissani ennenkin sitä, miten hölmöä oikeastaan on, että paino on usein ainoa hyvinvointitavoitteemme, vaikka painolukema on vain seurausta siitä, miten hyvin pidämme itsestämme huolta, miten herkästi aistimme kehoamme ja mihin kehoamme käytämme.

Kuten videollakin toteamme, MM-voittoon tähtäävän urheilijan keho näyttää väistämättä erilaiselta kuin tavallisen ihmisen keho. Se on täysin ookoo! Jos olo on hyvä, pienet vatsamakkarat voi unohtaa ja keskittyä nauttimaan elämästään, Armi tuumaa.

Monet meistä ennemmin suorittavat hyvinvointia kuin ovat hyvinvoinnilleen ja kehonsa viesteille läsnä. Minäkin olin nuorena vuosikaudet tunnoton ja nyt vasta opettelen sallimaan itselleni kehollista hyvinvointia ja arvostamaan itseäni. Tiedän siis, miten vaikeaa muutoksen tekeminen voi olla, mutta miten huikean helposti muutos voi kuitenkin sujua, kun aika on oikea.

Armi sanoo aina, että hyvinvointia ei voi ulkoistaa, vaan siitä pitää itse ottaa vastuu. Ei kahdeksi viikoksi syksyllä ja keväällä, vaan joka päivä. Rahalla emme sitä saa, jos emme sitoudu myös toimintaan.

Hyvinvoiva arki ei ole kuuri tai dieetti, vaan tapa elää hyvää, rytmikästä elämää itsestään huolta pitäen. Siihen sitoutuminen on ehdottomasti yksi parhaista päätöksistäni ikinä!

Katso video tästä linkistä: www.youtube.com/watch?v=pGQejr9yVMs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *