87. Pelaatko kuningasta vai keräilijää?

Maaliskuu lähenee loppuaan. Kolmen kuukauden rytmiprojektini tulee päätökseen, ja olen iloinen voidessani sanoa onnistuneeni loistavasti jämptin arkirytmin vakiinnuttamisessa.

Muilta osin pakka onkin nyt levällään. Minulla oli jo selkeänä mielessä, että varaan seuraavan kvartaalin parhaan itseni ja kukoistukseni tutkimiselle, mutta nyt viime viikkoina on selkeiden sävelien sijasta tullut pelattua elämän kanssa kuningasta ja keräilijää. Siis sitä peliä, jossa jakaja heittää kortit hujanhajan lattialle ja keräilijän hommana on käydä niitä noukkimaan. Siltä tämä nyt vähän tuntuu.

Koen, että kukoistuksen tutkiminen edellyttää omassa voimassa olemista ja nyt tuntuu tosi haastavalta pitää niistä tosi hyvistä energioista kiinni. Kaikki on ihan hyvin, mutta ajattelun liike tuntuu silti usein nyt ennemmin supistuvan kuin laajenevan. Armollisuuden oppitunti tämäkin, itselle ja muille.

Saan hyvästä, luovasta vuorovaikutuksesta energiaa, mutta tällä hetkellä virtuaalikeskustelujen suodattaminen myös vie aika paljon energiaa. Pitää tarkkaan miettiä, että mitkä sivut, yhteisöt ja mediat ovat nyt itselle hyväksi. Somepaastoideasta eilen jo mainitsinkin, taitaa olla sen aika.

Meitä on moneen junaan ja asemillekin – yhdelle muutos saisi olla vieläkin vauhdikkaampi, ja toista arveluttaa muutoksen pyörre, digiloikka ja kaikki häsläys ja harmitus purkautuu sitten milloin verkkoalustojen haasteisiin tai johonkin muuhun, usein aika pieneen asiaan.

Haluan silti ajatella, että alkuperäinen ideani tulevalle kvartaalille voisi olla se oikea edelleen. Todella paljon itsensä johtamista ja viisasta energian hallintaa se kuitenkin vaatii. En tiedä, asetanko riman siinä liian korkealle tässä tilanteessa, kun viime päivinä haahuilu on kutsunut enemmän kuin dynaaminen itsensä kehittäminen. Samalla haahuilu ei tunnu kovin hyvältä, ainakaan enää.

Hyvästä ja vapautuneesta energiasta lähtee kuitenkin oikeastaan kaikki, mikä elämässä on kaunista ja hyvää. Sitä kohti on suunnattava ihmisen. Mitä suuremmalta haasteelta se ehkä tuntuu, sitä tärkeämpää se on.

Ja vasta kokeilemallahan sen sitten tietää, että menikö veikkaus oikein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *