94. Arjen pienet luovuudet

Olen viime aikoina istunut päivittäin monissa verkkopalavereissa ja webinaareissa ja myös katsonut työajalla, osana työvireen ylläpitämistä erilaisia inspiraatiovideoita.

Muiden keskusteluja kuunnellessani olen huomannut käsien hakeutuvan tussipurkilleni, avaavan muistikirjasta uuden sivun ja alkavan piirtää erilaisia kuvioita – tavallisena aiheena minulla taitavat olla tällaiset monenkirjavat, hymyilevät tähdet.

Olen minä ennenkin joskus piirrellyt jotakin, mutta juuri nyt tämä on tuntunut olevan ennemmin sääntö kuin poikkeus. Jokin näissä väreissä ja kauniissa muodoissa nyt kovasti minua kutsuu ja ilahduttaa.

Asiakascoachingeihin ja haastatteluihin syventyessä en kylläkään piirtele, silloin saatan korkeintaan tehdä keskustelun teemoista ja sanavalinnoista muutamia merkintöjä muistin tueksi, jotta niihin on helppo palata myöhemmin, kun on aika vetää keskustelua yhteen tai tutkia erilaisia uusia näkökulmia.

Minusta ainakin tällainen piirustusmeditaatio on helppo tapa pysähtyä itsensä äärelle ja piristää itseään. Olen myös pelaillut jonkin verran puhelimella ristipistopeliä, jossa on valtavan kauniita värejä ja kuvia. (Ja Pokemonia tietysti, kun se innostaa myös ulkoilemaan vielä hieman lisää.)

Onko sinun arkeesi nyt livahtanut kuin varkain ja puoliksi huomaamatta jotain pieniä tai isompiakin luovuuksia, jotka tuottavat sinulle iloa ja hyvää mieltä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *