95. VIDEO: Positiivisuuden säilyttäminen

Haastattelusarjani viides osa on nyt YouTubessa ja haastattelen siinä hyvää ystävääni, nauru- ja positiivisuusvalmentaja Tarja Kupiasta. Tervetuloa kuuntelemaan!

Tarjan kanssa keskustelut ovat usein naurua tulvillaan, mutta mukaan mahtuu aina myös syvällisempää pohdintaa milloin mistäkin asioista. Niin tälläkin kertaa.

Positiivisuus ja toivo hyvästä huomisesta ovat nyt tärkeitä asioita tutkia ja vahvistaa. Moni saattaa olla tällaisen haasteen edessä nyt ensi kertaa – ja vieläpä niin, että meillä kaikilla on nyt yhtä aikaa päällä isompi tai pienempi muutoskriisi.

Vaikka minulla on sinnikkäästä toivoon ja optimismiin tarrautumisesta vuosikymmenien kokemus, on jaettu muutoksen pyörre minullekin täysin uutta – ja samalla koen sen ihanana ja toivoa herättävänä pysähtymisen ja inhimillisen kasvun mahdollisuutena.

On tärkeä kysymys, että miten me voimme nyt kannatella positiivisuutta itsessämme ja toisissamme? Miten me voimme hyväksyä, sietää ja tukea toistemme erilaisia tapoja reagoida, pärjätä ja elpyä?

Jaamme tästä Tarjan kanssa tästä monta vinkkiä, joista itsetutkiskelun lisäksi monet hyvät asiat kiteytyvät tekemiseen ja tekemisen jakamiseen. Mitkä asiat saavat meidät huolestuneista ajatuksista ja tunteista liikkeelle ja läsnäoleviksi tähän hetkeen?

Ehkä voit löytää nyt uudelleen jonkin luovan asian, jota tykkäsit tehdä nuorena – piirtää, laulaa, tanssia, nauraa, katsoa hauskoja ohjelmia, ilmehtiä peilille, huilata sohvan nurkassa tai pelata korttia tai pelejä itseksesi tai läheistesi kanssa.

Mikä olisi se luova tapa, jolla sinä voit toteuttaa itseäsi juuri tänään? Entä millaisia tapoja voisit nyt keksiä jakaaksesi hyviä, yhteisiä hetkiä ystäviesi tai läheistesi kanssa?

Niinhän sitä sanotaan, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Ja että nauru tarttuu.

Katso video tästä: www.youtube.com/watch?v=ZfmA6kKhgC4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *