97. Kukoistus on hyvinvoinnin hienosäätöä

Eilen jo piti kirjoittaa kukoistuksen moninaisesta luonteesta, mutta toiset sanat kiilasivat edelle. Vaan ei se mitään, ehtiihän niitä hyvin makustella tänäänkin.

Olen pitkään ihmetellyt kukoistusta – miettinyt, että miten sitä rakennetaan. Kukoistus on myös iso sana, helposti sellainen vähän tekopirteä, haihatteleva ja kuuhun kurkottelevakin. Eikö ihan kiva, perusjeejee ja vähempikin riittäisi?

Samoin olen miettinyt, että mistä kukoistusta voisi mallittaa? Olennaisensa oivaltaneita ja hehkunsa löytäneitä ihmisiä maailmassa on paljonkin, mutta kenen elämänkatsomuksessa olisi riittävästi yhtymäkohtia omaan ajatteluun, jotta sieltä tarjoutuva malli myös tuntuisi toimivalta itselle?

Siihen oivallukseen olen jo päässyt kiinni, että kukoistus on hyvinvoinnin hienosäätöä ja myönteiseen ajatteluun kytkeytymistä. Loppu odottaa vielä tutkimista.

Moni ottaa näissä teemoissa liittolaisikseen universumin, vetovoiman lain ja manifestoinnin, mutta omiin käsityksiini ne eivät istu. Ajattelen kyllä, että hyvillä energioilla ja tavoitteilla on merkitystä, mutta minun pitää tutkia niille muita ajatusmalleja ja sanoituksia, muuten menee pää solmuun.

Toinen tie on tutkia huipputasoja huippu-urheilun ja mentaalivalmennuksen kautta, ehkä se on minulle nyt varteen otettavampi polku, vaikka en niin kunnianhimoinen tai kilpailuhenkinen olekaan, että kovin äkkiä löytäisin itseäni kilpaurheilemasta.

Voihan sitä kuitenkin olla työ- ja bisneselämän moniottelija, etsiä parasta ja ominta itseään työrooleissaan – siihen minunkin unelmani ehkä vahvimmin linkittyykin.

Ja tietysti siihen, että jos ja kun minä uskallan antaa valoni loistaa, niin löydän sellaisia uusia ja vanhoja ystäviä ja kanssakulkijoita, joiden kanssa juuri ne aidoimmat minät resonoivat yhteen.

Joskus on vaikea malttaa olla välitilassa, jossa mennyt on takana ja tuleva vielä jossain edessä, mutta siinä jossain niiden välissä on tänään elettävä ja rakastettava parhaansa mukaan.

Aikamoista välitilaa tämäkin aika nyt. Rannasta ollaan jo irti, mutta tämän laivan määränpää on vielä sumun peitossa. Uskotaan silti, että perillä odottaa jotain tosi kaunista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *