106. Hyvinvoinnin levollinen pohjavire

Olen tainnut puhuakin siitä, tämä vuoden alku on ollut minulle hienoa ja sisäisesti levollista aikaa. Tätä levollisuutta tältä elämänmuutokseltani eniten toivoinkin ja nyt näyttää, että olen sitä myös löytänyt.

En edes osaa kuvitella, miltä minusta tässä tilanteessa tuntuisi, jos en olisi opetellut vuoden kolmena ensimmäisenä kuukautena nukkumaan, syömään ja liikkumaan säännöllisesti. (Toisaalta muutoksen ristiaallokko on minulle entuudestaankin tuttu juttu.)

Näissä kaikissa kolmessa olisi tietenkin mahdollista tehdä vielä paljonkin laadullista hienosäätöä. Voi silti olla, etten koskaan ala optimoida aterioiden ravintosisältöjä ja vaikka superfoodien taika-aineita, kun sellainen hifistely ei minua kutsu ja ennemmin saa minut turhautumaan koko hommaan. Ehkei se ole edes tarpeen, jos olo ja toteutus ovat ilmankin hyvällä mallilla.

Oli miten oli, en muista elämästäni aikaa, jona olisin ollut tasaisesti näin levollinen itseni ja myös oman ääneni kanssa. Aiemminkin olen vuosia julkaissut muutosajatuksiani muiden iloksi ja hyödyksi. Vaikka koin silloin suurta merkityksellisyyttä, saatoin herätä öisin siihen, että pelko kuristi kurkkua niin, että pelkäsin kuolevani.

Toiveeni tähän vuoteen lähtiessä oli, että sinnikäs hyvinvoinnin rakentaminen ja hyvien valintojen kertymät hyvän olon lisäksi ratkaisisivat jollain tavalla ne aiemmin mahdottomilta vaikuttaneet haasteet, joita minulla näkyväksi tulemisen ja oman potentiaalini todeksi elämisen osalta on ollut.

Että voisin tehdä ja puhua sitä, mikä minua kutsuu ilman, että sisäinen epätoivoni valtaa minut ja että sitä välttääkseni myös itse valitsisin elää pienellä liekillä, jottei minun tarvitsisi olla nokakkain sen tunteen kanssa. (Tänä vuonna epätoivon tunne on loistanut poissaolollaan, mikä on minulle myös aika ihmeellistä.)

Olen ennenkin huomannut, että kun muutamne olosuhteitamme, muuttuvat myös ne tunteet, joilla olemme ennen olosuhteisiimme reagoineet.

Unelmanani on ollut toimia ja olla elämälle läsnä kevyesti ja rohkeasti levollisuudesta ja rauhasta käsin, ja nyt näyttää, että tästäkin entisestä mahdottomasta