107. Mitä paras itsesi tekisi tänään?

Minua on pitkään kiehtonut tämä kysymys parhaan itsen tekemisistä. Miten paras itsemme viettäisi tämän päivän ja kenen kanssa, millaisten touhujen ja ehkä haasteiden parissa?

Väkevät vastaukset tähän kysymykseen saattavat tuottaa oivalluksen, että elämän kuuluisi olla ihan muualla, toisessa seurassa, toisenlaisissa töissä ja harrastuksissa. Millainen sinun vastauksesi olisi?

Toisaalta on mielenkiintoinen kysymys, että pitäisikö esimerkiksi yrittäjän visioida liiketoimintaa, jonka menestys vaatii itsen kasvamista ja voimaantumista ensin uudeksi minäksi vai olisiko parempi käyttää perustana nykyisiä ominaispiirteitään – vahvuuksiaan ja heikkouksiaan? Mitä sinä vastaisit tähän?

Minä olen kyllä tehnyt tätä visiointia, mutta samalla tuskaillut visioni kanssa. En minä osaa arvata, mitä muuttunut ja voimaantunut minä sitten pitää elämässään ja työssään tärkeänä. Vaikka ehkä samoja asioita, mutta ehkä yllättävinkin painotuksin.

Haluan kovasti löytää omia – hetkellisiä ja pysyvämpiä – vastauksiani otsikon kysymykseen, mutta ajattelen, että ainoakaan vastaus ei tule, ennen kuin elän oman hyvinvointini aiempaa enemmän todeksi.

Kun en enää tarvitse säästöliekkiä, vaan voin palaa suurena soihtuna niille asioille, joita haluan tässä maailmassa edistää ja pitää esillä.

Aavistelen, ettei minun paras minäni ole aktivisti, vaikka joskus sellaistakin toimijuuden roolia sille olen visioinut. Oman äänensä ja sisäisen loistonsa se varmastikin kuitenkin on löytänyt ja kykenee suurempaan levollisuuteen myös eriävien näkökantojen äärellä.

Mitä arvelet, miltä sinun paras itsesi näyttäisi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *