109. VIDEO: Elinikäinen oppiminen, toivo ja itsemyötätunto

Viime viikolla minulla oli ilo jutella Muutosvalmiuden Camillan kanssa elämänmuutoksesta ja hyvästä elämästä myös poikkeusoloissa. Jätin tämän tekstin laatimisen nyt tarkoituksella viikonloppuun, jotta useammilla olisi hyvä, rauhallinen hetki syventyä kuuntelemaan keskusteluamme.

Meillä on Camillan kanssa molemmilla omat kokemuksemne myös ei niin seesteisistä ajoista elämässämme. Vaikka emme sitä nyt juurikaan sivunneet, isotkin elämänmuutoksemme ja muutoksen opit kaikuvat pohdinnoissamme kyllä.

Minua innostaa aina erityisesti pohtia muutoksen paradoksaalista luonnetta, johon videollakin mainitut aikuisen uhmaikä ja muutosvastarinta usein linkittyvät.

Me ihmiset kysymme niin usein toisiltamme (ja itseltämme), että eikö tämä entinen ja nykyinen riittäisi? Miksi sun pitää keikuttaa venettä ja tavoitella jotain, mistä loppujen lopuksi – myllerryksen kautta – kaikki hyötyvät?

Ja tärkein: miksi sä et suostu enää olemaan se ihminen, jollaisena mä sut olen tottunut tuntemaan? Tai miten niin te, maailman onnellisin pari, nyt muka eroatte, kun olette liian erilaisia?, pohti Camillakin.

Huikean herkullisia kysymyksiä juuri muutoksen kauneimmasta ja haastavimmasta ytimestä. 🥰

Miten me voisimme suhtautua riittävän pelottomasti jopa nykyisenlaisen elämämme menettämiseen, jotta voimme kasvaa niiksi onnellisiksi ihmisiksi ja hyviksi vaimoiksi (tai miehiksi), joita voimme parhaimmillamme olla?

Kuten videollamme toteamme, muutosvastarinta ei tarkoita sitä, että idea olisi huono, vaan että siihen tarttuminen haastaa meitä ja vaatii makustelua.

Millaisia isoja muutoksia sinä olet elämässäsi tehnyt ja mitä niistä on sinulle seurannut?

PS. Tämä video kannattaa ehdottomasti kuunnella:
https://youtu.be/ToCYLkLF2oc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *