110. Kaipaus irtiottoon

Kun muutos kutsuu tai yllättää meitä, meidän pitää usein katsoa myös lukittuja vastauksiamme.

Pienimuotoisesti tämä kaipaus voi nyt kanavoitua luovaan touhuiluun ja sekalaiseen unelmointiin tai vaikka sisäisiin seikkailuihin leffojen, kirjojen tai musiikin maailmoissa.

Varmaan monissa pari- ja ystävyyssuhteissa on nyt kitkaa – tekemisiä tai tekemättä jättämisiä. Stressaava tilanne voi saada tilanteet kärjistymään tavalla, jonka normaalioloissa olisimme voineet sivuuttaa keveämmin.

Elämänmuutokseni äärellä olen tullut taas tietoiseksi vanhoista muutoksen malleistani ja opettelen uusia. Nuorempana minulla oli vain yksi malli, kun halu kasvaa valtasi minut eikä kasvulle ollut tilaa – kasvoin suhteista ulos. Rakastin sitä, että olin vapaa valitsemaan elämäni uudelleen ja ympäröimään itseni uusilla ihmisillä.

Nykyinen rakkauteni on kestänyt jo neljä kertaa kauemmin kuin yksikään aiempi ja tässä läheisyydessä koen, että minulla on vapautta ja tilaa kasvaa yhä enemmän omaksi itsekseni.

Huomaan silti, että muutos aktivoi vanhaa ajatteluani – saatan pohtia, millaista olisi aloittaa puhtaalta pöydältä. Kuka nykyinen minä olisi toisenlaisessa arjessa? Päädyn silti oivallukseen, että minulla on mieheni sylissä niin hyvä ja avara olo, että voin toteuttaa itseäni kauneimmin ja syvimmin lähtemättä – lukitsemalla saman vastauksen. Minulle on aina vain ihana ihme, että niin on. ❤

Muutoksen hierre haastaa monissa kodeissa nyt karkeammin tai hellemmin. Jos napit menevät vastakkain ja jos emme kuule toistemme uunelmia hyvästä elämästä ja elävyydestä, kasvu saattaa myös alkaa suuntautua suhteesta ulos.

Miksi me pihtaamme rakkauden teoista ehkä suurinta – toistemme näkemistä ja kuulemista? Emme kysy, mikä toisen tekisi onnelliseksi. Emme ota todesta, jos toinen meille unelmistaan kertoo. Hänen vuoronsa olla meille ensiksi mieliksi, saatamme vakuuttaa itsellemme.

Miten meidän suhteemme syvenisivät, jos saisimme onnea toistemme onnesta, emmekä säästelisi kauniiden sanojen ja tekojen kanssa? Tietäisimme, että vapaasti antamalla saamme itsekin juuri sitä, mitä eniten toivomme.

Silloin parempaa kuin tämä tässä ei yksinkertaisesti olisi olemassa. ❤