111. Älyllistä ilottelua

Minulla on puhelimeni taustakuvana Dan Brownin romaanista napattu kuva, jonka keskellä komeilevat sanat “playful intellectual sparring”. Mielten ja älyjen vastavuoroinen ilotulitus on parasta mitä tiedän.

Aina joskus sitä pääsee kokemaan – ehkä myös tilanteissa, joissa sitä vähiten odottaisi. Ainakin silloin se on kaikkein hienointa ja erityisintä.

Nyt kotilymyilyn aikana huomaan mieleni kaipaavan kovasti juuri näitä erityisiä kohtaamisia. Samalla ei aina osaa arvata, mitkä kohtaamiset, keskustelut, webinaarit, videot, kirjat tai sisällöt sellaista tarjoaisivat.

Viime aikoina tekemäni videohaastattelut ja juttuhetket coachingasiakkaiden kanssa ovat kyllä synnyttäneet tällaista ajattelun liikettä ja päätyneet merkityksellisten oivallusten äärelle. Tämä luottamukseen perustuva ajattelullinen ja kokemuksellinen yhteys on coachingtyössä hienoa ja asiakkaalle usein myös käänteentekevää.

Yllättäviä ihastuttavia virikkeitä odotellessa voi onneksi kääntyä myös vanhojen tuttujen ilahdutusten puoleen ja nautiskella terävästä sanan säilästä ja kielellisestä leikittelystä.

Sellaista tarjoaa muun muassa tämä Netflixin espanjalainen Nuestros Amantes -elokuva, jossa nainen ja mies kohtaavat kirjakaupassa ja heidän välilleen syntyy ihastuttavan nokkelaa ja luovaa ajatusten vaihtoa.

Elokuvan pierukomedialliset osatkaan eivät minua tässä tapauksessa piinaa, kun kaikki muu on niin kovin herkullista. (Olen käyttänyt tätä elokuvaa myös espanjan opiskeluun, niin alan myös aika hyvin saada roolihenkilöiden vuoropuhelusta selvän.)

Mistä sinä olet nyt hakenut ja löytänyt älyllistä kutkutusta ja ilottelua? Onko tällainen mielten kohtaamisen ulottuvuus sinulle tuttu tai tärkeä? ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *