123. Kodin seinät ja sielun maisemat

Asuinpaikan valitseminen on ihmiselle iso juttu. Aina emme tietysti itse edes valitse tiettyä kotia tai paikkakuntaa, vaan otamme sen, mikä on meille tarjolla tai, uusioperheen tapauksessa, saatamme asua kodissa, jonka joku toinen on valinnut toisenlaisiin tarpeisiin tai elämäntilanteisiin.

Toisaalta elämäntapamme on mahdollistanut liikkumisen ja matkustelun, joten olemme voineet asua jossain ookoossa, edullisessa tai arjen kokonaisuuden kannalta suhteellisen toimivassa vaihtoehdossa ja käydä sitten keräilemässä tunnelmia ja mielikuvia sielun maisemistamme lähiseuduilta tai paljonkin kauempaa.

Olen mieheni kanssa pitkään haaveillut elämästä merenrannalla, eikä se unelma omakotitalossa Pirkanmaalla oikein toteudu. Kun olemme pian kaksi kuukautta viettäneet kaiken ajan paria kauppareissua lukuunottamatta kotona ja läheisillä metsäteillä, unelmaelämän toteutumattomuus tässä kodissa tuntuu aika selvältä – vaikka olemmekin kiitollisia siitä, että metsän kainalossa on eristysaikana ollut mukavaa ja levollista olla.

Voi tietysti olla vain hyvillään siitä, että kotilymyily ja maisemien katselu netistä tai sosiaalisesta mediasta ei ihmiselle sellaisenaan riitä. Että kaipaamme enemmän elämää, kauneutta ja vaihtelua.

On silti hyvä kysymys, että onko omissa asumisen valinnoissa prioriteettina asua sielun maisemissaan vai ennemmin vain joskus, lyhyesti tai pidempään, vierailla niissä fiilistelemässä. Ja jos ei ole, pitäisikö olla?

Millaisiin maisemiin sinun sydämesi nyt eniten halajaa? Mitä ajatuksia se herätttää sinussa?

Millainen sinun sielun maisemasi tai sydämen kotisi on? Tai ehkä olet vielä etsimässä sitä paikkaa tai ihmistä, josta tunnet vihdoinkin löytäneesi kauan etsimäsi kodin?

Nyt on hyvä aika miettiä näitä kotoisten ja kutsuvien maisemien teemoja ja sitten kohta (tai ainakin ennen pitkää) maailman taas avauduttua voimme niin halutessamme alkaa uudistaa elämämme sijaintien ja kotien valintoja oivallustemme mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *