129. Luota siihen, mitä tulee

Tämä on ollut kummallinen vuosi. Lähdin vuoden alusta rakentamaan hyvinvointiani uudella tavalla. Aloitin elämän ryhtiliikkeestä ja laitoin uni-, ruoka- ja liikuntarytmini kuntoon. Hyvä startti!

Visioissani oli mm. liikunnallisempi arki, kukoistusaiheiden opiskelu ja toimeenpano, tyylin terävöitysstailaus, kuukausittaiset hemmottelut, meikkaamisen opettelu ja mitä kaikkea.

Tammikuussa pitkällä kävelylenkillä muistan vannoneeni itselleni, että mitä tahansa teenkin, en puhu koko vuonna menneiden elämänmuutosten opeista enkä varsinkaan aloita mitään kirjaprojektia. Kaikkea rentoa, helppoa ja kevyttä vaan, tiedättehän. 😊

Juuri kun sain hyvinvoinnin perustan luotua – olen tosi onnellinen, että sain – niin homma meni uusiksi. Toki se on mennyt kaikilla, ei siinä. Itselle tämä aaltoilu on vuosikymmeniä elämänmuutoksessa eläneenä ehkä myös tutumpaa hommaa kuin monelle.

Ystävä hiljattain tuumasi, että hänestä tuntuu kuin hän olisi valmistautunut koko elämänsä tätä varten. Juuri siltä minustakin tuntuu – tässä pärjätään kyllä siinä missä tiukemmissakin paikoissa.

Kaaoksen ja muutoksen kaikujen kohtaaminen on kuitenkin kuljettanut minut takaisin niihin aiheisiin, joista halusin – ainakin toistaiseksi – päästää irti. Etsiä valoa ja voimaa ja palata sitten muuttuneena katsomaan niitäkin ehkä uusin silmin.

Silti isoin asia, jonka olen elämänmuutoksesta tähän ikään mennessä oppinut on, että muutos menee eri tavalla kuin ajatteli ja että täytyy vain luottaa siihen, miten se kerä lähtee purkautumaan, kun tekee sitä, mikä kulloinkin hyvältä ja oikealta tuntuu. Että kaikki menee niin kuin on hyvä – en sano, että niin kuin on tarkoitus tai jokin ohjaa, kun en siihen usko.

Jos kirjoittaminen on nyt kutsunut minut vanhojen aiheideni ääreen, niin tähänkin on luotettava. Halusin olla keveyden äärellä, mutta vaikka en ole, jokin uusi pohjavire tässä silti on. Panen sen hyvinvoinnin rakentamisen piikkiin ja siinä mielessä näyttäisi, että toden totta, hyvinvointi saattaa tarjota ratkaisun aiemmin ratkaisemattomiin haasteisiin.

Eteenpäin on elettävä ja jälkikäteen voi sitten viisastella. Hyvä reissu varmasti silti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *