134. Arkea säästöliekillä

Nyt kun tätä kotilymyilyä on takana jo pari kuukautta, niin huomaan, että minulla on välillä aikas tylsää. Hetket tuntuvat lipuvan ohi niin, ettei aina oikein tiedä, mihin päivä tai viikko vilahti.

Nyt tämä poikkeustila on ainakin hetkellisesti se uusi normaali, jonka kanssa on toistaiseksi elettävä ja visioitava elämää jonnekin tulevaisuuteen.

Voisihan sitä tietysti juoksennella eri suunnilla, mutta en ole halunnut sitä tehdä, kun oma mielenrauhani ja huolettomuuteni on ollut sidoksissa siihen, että mahdollisia altistustilanteita ei käytännössä ole ollut meillä kotona kellään.

Olen pitkään, jopa vuosikymmeniä elänyt paljon päässäni ja viihdyttänyt itseäni ajattelemalla milloin mitäkin, joten siihen on kovat rutiinit. Tälle vuodelle olin kuitenkin visioinut nimenomaan aiempaa enemmän ulkoista, konkreettista toimintaa treeneistä, treenileireistä, reissuista, kaveri- ja yrittäjämenoista, konserteista, bisnesseminaareista ja erilaisista luonto- ja taideseikkailuista lähtien.

Nyt ulkoinen elämä on pitänyt vetää säästöliekille, niin huomaan, että ottaa pidemmän päälle yllättävän koville, että tietokoneen, kännykän ja television ruudut ovat nyt ne ikkunat ulkomaailmaan ja kiinnostaviin kohtaamisiin. Ihana tietysti, että ne ovat olemassa, mutta ruutuimu alkaa kieltämättä jo uuvuttaa.

Samalla se kaipaus laajempaan ja läsnäolevampaan kohtaamiseen on tietysti vain kaunis asia, joka kertoo meistä ihmisistä paljon hyvää.

Niin kovasti kuin sanojen rakastaja olenkin, näin voimakkaasti vain sanojen varassa oleminen rassaa. On kuin silloin nuorena, kun kirjoitin sivukaupalla ihania kirjeitä Saksaan ystävälle, jonka kanssa vain lomilla oli mahdollisuus viettää ohikiitäviä hetkiä yhdessä sekalaisten touhujen, teekuppien ja hiljaisuuksienkin äärellä.

Sisällä on nyt paljon jos jonkinlaisia toiveita, kaipuita ja unelmia, joiden toteuttaminen ja ilmaiseminen vain ruudun välityksellä tuntuu kovin ohkaiselta. Vaan ei sitä vain odotellakaan malttaisi…

Miten sinä nyt ilmaiset ja toteutat itseäsi itsellesi mielekkäällä tavalla ja millaisia uusia kohtaamisen keinoja olet löytänyt? 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *