139. VIDEO: Käymisen arvoisia keskusteluja

Toissa viikolla haastattelusarjassani vieraili ihastuttava filosofiystäväni Miriam van der Valk, jonka kanssa aiheena meillä oli tulevaisuuden visioiminen ja luominen yhteisvoimin.

Lähdimme tutkimaan millaisesta maailmasta me haaveilemme tämän muutoksen tuloksena? Voisiko tämä pyörre vapauttaa meidät sisäisistä tekosyistämme ja saada meidät toteuttamaan itseämme luovasti?

Voisimmeko rohkeasti olla omia itsejämme ja tehdä hyvää keskittymällä tekemään sitä, mitä me rakastamme ja selvittämään, mitä se meille kullekin on? Ehkä emme ole edes miettineet, mikä meistä tuntuu hyvältä, kun meillä on ollut niin kiire kävellä, puhua ja pukeutua odotusten mukaan.

Miriam totesi, että tarvitsemme rohkeutta toteuttaa visiotamme vain, jos meitä pelottaa, ja että omanlaisuus ei ole enää samalla tavalla vaarallista kuin miltä nuorena ehkä tuntui. Nyt on ookoo ajatella, että pystyy lähes mihin vain, mihin todella paneutuu. Rohkaistaan jokainen toisiamme siinä! 👍

Pohdimme myös, millainen merkitys keskustelullisiin seikkailuihin antautumisella on ihmiselle ja miten luovien prosessien virta kuljettaa meidät sinne, mihin olemme matkalla, vaikka emme vielä aavistaisi määränpäätämme.

Miriam siteerasi Matt Kahnin sanoja, että meidän ei tarvitse pinnistellä niin kamalasti, kun olemme jo oikealla polullamme. Miten rauhoittava ajatus!

Keskustelun lopulla päädyimme kauniiseen ajatukseen, että meistä jokaista on helppo rakastaa mutta joskus myös rakkaudellinen EI on paikallaan.

Hyppää mukaan keskusteluumme tästä linkistä:
www.youtube.com/watch?v=gUMmcLem8Tw