144. Oman tarinansa kertominen ja hiljaisuuden rikkominen

Kun olen viime kuukausina haastatellut yrittäjäkollegoitani, on herännyt ajatus, että olisi kiva olla taas haastateltavana itsekin. Päätin sitten eilen jutella videolle aiheista, jotka ovat pitkään olleet elämässäni läsnä.

Olen vuosien varrella usein kirjoitellut elämäntarinoiden ja hiljaisuuksien haasteista ja ristiriidoista, mutta tämä on niistä ensimmäinen video. Ehkä tämän julkaiseminen siksi myös tavallaan jännittää, vaikka asioissa ei uutta olekaan.

Olkoon tämä samalla yksi uusi askel tämänvuotisissa oman äänen tutkimisen ja keynote-puhumisen projekteissani.

“Usein kuulee sanottavan, että ihmiset pitävät turhaan vaikeita asioita sisällään. Jakamalla ne muiden kanssa he huomaisivat, että kaikilla on samanlaisia kokemuksia. Mutta entä jos ei ole?” – Katriina Järvinen, Saanko esitellä, 2017

Jos kertomisen ja hiljaisuuden kanssa kipuilevien puolesta saisin esittää toiveen maailmalle, toivoisin, että ihmiset olisivat vetämättä neuvoillaan mutkia suoriksi asioissa, jotka eivät ytimeltään ole ihan niin suoraviivaisia.

Yhtä tärkeää on muistaa, että hyvien ihmisten tuella on mahdollista toipua, vapautua ja mennä elämässään eteenpäin huolimatta arkisen käsityskykymme ylittävistä, ihmisyyden kirjoon kuuluvista kokemuksista, mitä ne sitten kenenkin elämässä ovat olleet.

Vaikeudet eivät määritä sitä, keitä me olemme ja mitä meistä voi tulla.

Toivon, että tämä video löytää ainakin yhden ihmisen, joka tätä viestiä kaipaa ja tarvitsee.

Kauneutta, toivoa, lohtua ja rakkautta on, ja meistä jokainen on niiden arvoinen. Aivan erityisesti jokainen, jolle tämä ajatus tulee ehkä uutena ja ihmeellisenä asiana.

Kurkkaa video tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=Zg2I50wDFOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *