151. Virtuositeetti ja viraali-ilmiöt

Tiesittekö, että olen harrastanut jo vuosia varsin ahkerasti Nightwishin kanssakuuntelua? Se on nimittäin meidän Nurmisten klaanin juttu.

Tänä keväänä YouTubessa ovat nyt sitten lähteneet isolleen ja viraaleiksi ns. Nightwish-reaktiovideot ja olen niitä ns. muutaman katsonut. Aika mahtava ilmiö, jota olisi ollut hyvin vaikea asiakseen suunnittelemalla tai rahallakaan toteuttaa.

Homma on edennyt sillä kaavalla, että Nightwish-fanit, joita Nightwish Armyksikin kutsutaan, käyvät joukolla vaatimassa reaktiovideotyyppejä kuuntelemaan Nightwishin Ghost Love Score -festaritaltiointia Wackenista vuodelta 2013.

Oletko sinä jo kuullut sen? 😍

Sitten nämä bändiä entuudestaan tuntemattomat tyypit, monet heistä erilaisia musiikin ammattilaisia, kertakuuntelulla rakastuvat bändiin, Tuomaksen sävellyksiin ja Floorin huikeaan tulkintavoimaan.

Yleisön biisitoiveen toteutus (“kun kerran niin moni pyytää”) muuttuu yhden ainoan biisin aikana vimmaksi käydä läpi koko tuotanto ja bändin kehitys myös aiempien solistien aikakausilla.

Kun itse en musiikin teoriasta ja tekniikasta niin ymmärrä, on ollut todella kiinnostavaa kuulla kymmeniä erilaisia reaktioita ja analyysejä mm. Wackenin konsertin biiseistä.

Joku havainnoi upeuksia laulajien äänialoissa ja tulkinnoissa, joku toinen näkee nerokkuutta Tuomaksen taituruudessa poiketa tavanomaisista biisikaavoista ja yllättää kuulijat kerta toisensa jälkeen – isot ja karskitkin miehet itkevät tai haukkovat henkeään sanattomina. She is so good, a Viking Goddess, they are Symphonic Metal Gods, he huokaavat koskettuneina.

Sitten kerätään äidit, vaimot ja lapset (jotka “eivät koskaan” kuuntele metallimusaa) kuuntelemaan biisejä ja seuraavaksi ollaankin ostamassa yhdessä konserttilippuja ja lentämässä koronan jälkeen vaikka Eurooppaan, jotta päästään isoille venueille.

Tässä muutama linkki eri biiseihin, mutta kuten sanottu, näitä nyt YouTubessa piisaa ja tulee koko ajan lisää. 💪🤘👍👌
https://youtu.be/47QWYfsUfFE
https://youtu.be/r68y-IoMGtk
https://youtu.be/hm-_4bIx314
https://youtu.be/0WEA7Wubd14
https://youtu.be/GactKM5AlJA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *