164. Yhden illan rantaloma ja tauko kirjoittamisesta

Kuten tarkkaavaisimmat teistä ehkä huomasivatkin, tulin pitäneeksi eilen taukopäivän kirjoittamisesta. Suuren osan päivästä olin reissun päällä ja illalla, kun aioin pysähtyä sanojen ääreen, minulla särki päätä. Tuntui paremmalta vaihtoehdolta tehdä tänään kaksi julkaisua.

Torstaina kokeilin taas kahvin juontia, kun meillä kävi pihavieraita ja heiltä jäi kahvia termariin. Join pari kupillista, eivätkä ne ihmeemmin vaikuttaneet, paitsi että illalla yöpuulle käydessä alkoi särkeä päätä. Kyllä se taitaa nyt niin olla, että kahvi ja minä olemme tehneet lopullisen välirikon.

Eilen vietin päivää mieheni kanssa lempipuuhamme äärellä, kun kävimme nautiskelemassa meren äärestä ja rantahiekasta Porissa. Olemme jo vuosia käyneet siellä yhden illan rantalomilla ja etenkin helteiden tullen me kuulemme Yyterin santojen vienon kutsun.

Porin rannat eivät lainkaan kalpene etelän biitsien rinnalla – ja rauhallisuuden puolesta ne ovat jopa ylivertaisia. Vattajanniemellä Kokkolan kupeessa on vieläkin rauhallisempaa, mutta sinne on Pirkanmaalta ja Kokkolan keskustastakin matkaa.

Jos näin kotimaan matkailun etsikkokesänä innostut vierailemaan Vattajalla, ota huomioon, että alue on ajoittain suljettuna Puolustusvoimien käyttöön. Vattajalta ei ole pitkäkään matka Kalajoelle, joka sitten taas on Yyteriin ja Vattajaan verrattuna turistimaisen ja rakennetun tuntuinen, joskin samalla palvelevampi satunnaiselle matkaajalle.

Kuten vuoden alkaessa visiotaulussani määrittelin, (#beachlife #love – rantoja ja rakkautta lisää, paljon lisää), tämän vuoden ja koko loppuelämäni unelmana on viettää mahdollisimman paljon aikaa pauhaavan meren ja hiekkarantojen äärellä lämpimässä säässä. Tämä edellyttää tietysti muuttolintuilua, kun Suomessa t-paitakelejä on vain pienen siivun vuodesta – valoisaa ja lumetonta vuodenaikaakin vain puolet vuodesta.

Rantaelämäunelman toteuttaminen vaatii tiettyjä linjauksia myös bisneksiltä, jotta paikkariippumattomuuden kokonaisuus voi toimia, mutta kun on ihana yrittäjän vapaus valita arkensa ja yrittäjyytensä reunaehdot, kaikki on mahdollista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *