170. Kukoistuksen unelma säästöliekillä

Voisin kirjoittaa vaihteeksi päivityksen tämän vuoden hyvinvointiprojektistani ja siitä kukoistuksen unelmasta, jota lähdin vuoden alussa topakasti tavoittelemaan.

Olen pitänyt visusti kiinni ruokailu- ja unirytmeistäni ja siltä osin olen tosi tyytyväinen tilanteeseeni – mieli on levollinen ja tasainen. Luovuutta vaativat jutut virtaavat helposti, kun niille on tarvis – eli käytännössä joka päivä näiden postausten ja viestintätöidenkin kautta.

Aktiivisen liikunnan suhteen olen laiskempi kuin haluan, mutta hyväksyn sen, etten saa aikaiseksi kävelylenkkejä, pieniä kotijumppia ja pihatöiden parissa huhkimista enempää. Paino on pyörinyt monta kuukautta yhden kilon sisällä, noin 4,5 kiloa lähtöpainoa alempana.
Tämä siis ensimmäisen kvartaalin tavoitteiden tila toisen kvartaalin lopulla.

Varsinainen tavoite, eli hyvinvoinnin maksimointi ja kukoistuksen tutkiminen, on nyt kuitenkin jollain lailla säästöliekillä tässä odottamisen tilassa. Senkin päätän hyväksyä ja sallia itselleni, että niin on. Sen aika tulee ehkä omalla painollaan myöhemmin.

Samalla kuitenkin oloni on, kuten sanottu, levollisempi ja tasaisempi kuin koskaan. Ehkä tähänkin fiilikseen on hyvä ensin laskeutua – mieli usein haluaisi kiirehtiä nopean ajatuksen perässä elämänmullistuksiin, mutta keho ja sielu ovat luonteeltaan viipyilevämpiä.

Ehkä paras tapa edetä ja kasvaa on siellä jossain kiireettömyyden ja viipyilemättömyyden välimaastossa – kulloisenkin tilanteen vaatimalla tavalla.

Eteenpäin on elettävä ja sitten voidaan jälkiviisastella, että miten oikean suunnan approksimointi onnistui. (Piti oikein katsoa, onko approksimointi edes suomeksi sana, kun se vain jostain putkahti mieleen. Käytettäköön sitä silti tässä, kun se riittävän hyvin sopii tai on sopimatta.

Approksimaatio on epätäsmällinen esitys jostain asiasta siten, että se on suurin piirtein oikein. (Wikipedia)

Se on oikeastaan elämässä aika hyvä tavoite, että asiat menisivät suurin piirtein oikein ja hyvin. Kun perusasiat ovat kunnossa, on tilaa kohinallekin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *