195. Rakkaudellisista ja rikotuista rajoista

Tänään ajattelin kirjoitella teille muutaman sanan rajoista, rajojen rakkaudesta ja rajojen rikkomisesta.

Tämä ajatus lähti liikkeelle, kun luin iltapäivälehdestä satunnaista juttua lukijoiden jännimmistä ensitreffeistä.

Nuori nainen oli hakenut netistä seksiseuraa. Kivanoloinen tyyppi oli kutsunut luokseen samana iltana ja nainen oli nopeasta toiminnasta häkeltyneenäkin lähtenyt. Tarinalla oli kaunis loppu, he ovat vuosia myöhemmin edelleen onnellisesti yhdessä.

En voi olla miettimättä niitä kokemuksia, joita minulla nettikohtaamisista on. Olen kohdannut mukavia ihmisiä ja sitten niitä, jotka ovat yrittäneet vaatia tahtonsa läpi.

Monelle kokovartalokuva on kuulemma tärkeä, jotta voi varmistua juttukaverin kelpaavuudesta,. Minua kuva kiinnostaa lähinnä silloin, jos juttu luistaa niin hyvin, että on pakko päästä tapaamaan – jos silloinkaan.

Deittailun ulkonäkökeskeisyydestä voidaan olla monta mieltä, mutta pointti tässä on tahtonsa läpi vaatiminen.

Jos joku painostaa niinkin pienessä asiassa kuin kuvan kanssa, missä asioissa hän suhteen aikana katsoo oikeudekseen painostaa kumppaniaan? Jos alusta alkaen myöntyy vaatimuksiin, milloin on se paikka sanoa ei?

Olen miettinyt, väkivallan keskellä kasvaneena, miten olen onnistunut aikuisena välttämään huonot suhteet? Vastaus lienee, että olen kovin allerginen painostukselle. Jos joku yrittää vaatimalla vaatia, vastaukseni on aina ei.

Olen joskus antanut vinkiksi tervehenkisten suhteiden tunnistamiseen sen, että sanoo kaikille joskus ei. Itse hoksasin tämän niinkin varhain kuin kolmikymppisenä.

Hyvien ihmisten kanssa homma soljuu sitten eteenpäin jollain muulla, yhteisesti sovittavalla tavalla. Joku toinen taas nakkelee niskojaan ja jupisee mennessään. Silloin tarjoutuu oiva tilaisuus valita johtopäätöksensä:
a) Ihana, onpa mulla fiksu, välittävä ihminen lähelläni!
b) Ahaa, hankinpa parempaa seuraa!
c) Mun vika, en taaskaan osannut olla mieliksi, tsemppaan jatkossa enemmän!