196. Olet nyt tässä

Elämänmuutoksessa haastavinta on joskus oivaltaa, mitä tarkoittaa olla tässä ja nyt. Jos joku kysyy meiltä muutos- toiveistamme, saatamme kuvailla kauniita unelmia ja visioita, sellaisia, joita ajattelemme, että meidän pitäisi ja kannattaisi kertoa.

Olimme sitten missä tilanteessa hyvänsä – kevyesti parempaa hyvinvointia tutkimassa tai sitten urakoimassa jonkin hankalan muutossavotan kanssa, meidän täytyy lähteä liikkeelle siitä, missä sillä hetkellä olemme. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin alkaa rakentaa rehellisesti todetun nykytilanteen pohjalta.

Siksi jokainen muutos lähtee liikkeelle siitä, että katsomme elämäämme ilman vaaleanpunaisia tai minkään muunkaanvärisiä silmälaseja – sellaisena kuin se oikeasti on ja millaisena se meille itsellemme näyttäytyy.

Jos meidän on ensin karsittava pahoinvointia, jotta hyvinvoinnille voi syntyä pikkuhiljaa tilaa, niin sitten meidän on karsittava pahoinvointia. Silloin meidän täytyy askel askeleelta kulkea kohti elämää, joka ei kivistä sielussamme ja kehossamme ihan niin paljon.

Jos taas elämä on meille hyvää, mutta voisi olla parempaakin, silloin voimme hieman huolettomammin lähteä lisäämään elämään kivoja asioita ja luottaa siihen, että jotkin esteet ja ongelmat ehkä ratkeavat kuin itsestään, kun vain keskitymme hyvään.

Oikeiden ongelmienkin kanssa on tärkeää tutkia kaikkea elämässä olevaa hyvää, mutta loputtomasti ongelmiaan ei voi juosta karkuun. Moni sitä yrittää ja silläkin tavalla elämänsä elää, mutta taakastaan voi vapautua vain katsomalla taakseen ja kohtaamalla varjonsa.

Miltä sinun nykytilanteesi näyttää? Miltä elämäsi erilaiset sinusta oikeasti tuntuvat, entä minkä asioiden suhteen olet tunnoton tai välinpitämätön? Missä asioissa koet käsiesi olevan sidotut – ja ovatko ne sitä oikeasti? Jos voisit keskustella tulevaisuuden itsesi kanssa, joka on elänyt todeksi sen muutoksen, josta sinä vasta nyt haaveilet, niin minkä neuvon tai vinkin hän antaisi sinulle? Mikä olisi seuraava askel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *