201. Parasta itseä etsimässä

Koko tämän vuoden ja myös loppuelämäni tärkeimpänä tavoitteena on tutkia sitä, kuka minä voin omimmillani ja parhaimmillani olla – ja samalla sitä, että miten minä voin omaa hyvinvointiani sallimalla ja rakentamalla edustaa ominta ja parasta itseäni mahdollisimman monina päivinä, keskellä arkea ja keskellä juhlaa.

Tästä tavoitteesta puhuessa vastapuolet välillä kysyvät ja ihmettelevät, että miksi täytyy niin kovasti pyrkiä kohti omaa itseään, eikö voisi vain levätä siinä minuudessa, joka tässä ja nyt on totta.

Ymmärrän sen kysymyksen toisaalta, mutta samalla tiedän, että jokin siinä ei sellaisenaan istu minun tilanteeseeni ja että minä todellakin olen vielä matkalla kohti sitä tilannetta, jossa voin vain olla ja samalla tulla eläneeksi todeksi sitä elämää, johon minut on tarkoitettu. Vaikka en kohtaloon tai vastaavaan uskokaan, tiedän, että en nyt vielä elä täysin sitä hyvää elämää, joka minulle on mahdollinen.

Tunnistatko sinä tällaisen epämääräisen, osittain ilmaisua väistävän kaipauksen itsestäsi?

Tämän vuoden lähtötilanteessa kuitenkin oivalsin pitkään tietämäni asian, että en voi kritisoida itseäni onnelliseen elämään ja parhaaksi itsekseni. Pahoin- voinnin karsiminen onnistuu siten, mutta hyvinvoinnin salliminen ja syleileminen ei.

Ajattelen nyt, että kun sitoudumme rakentamaan fyysistä ja mentaalista hyvinvointiamme perusasioiden ja hyvien ihmissuhteiden kautta, tietyt aiemmin ratkaisemattomat haasteet ehkä ratkaisevat itse itsensä.

Kun voimme pahoin, tarvitsemme pahoinvoinnin sietämistä tukevia ajatus- ja toimintamalleja. Kun voimme hyvin, meille avautuvat aivan toisenlaiset mallit ja mahdollisuudet käyttöömme ja tutkittaviksi.

Eniten minua kiinnostaa kehollisen terveyden ja hyvinvoinnin ohella se, että miten hyvinvoiva minä voi eri tavalla rohkaistua tuomaan ääntään ja osaamistaan näkyväksi myös muiden iloksi ja hyödyksi.

Kun minulla ei ole tarvetta pahoinvoinnin säästöliekille, avautuu keveän elämän runsaus ja rohkeus nauttia siitä. Näin ainakin toivon. Onko sinulla vastaavaa kokemusta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *