204. Unelmoitko sinäkin paremmasta maailmasta?

Tänään katsoin amerikkalaista Dreamer-dokumenttia, joka kertoi unelmista ja niiden toteuttamisesta. Voit katsoa dokumentin ilmaiseksi vielä viiden päivän ajan, 27.7. saakka osoitteessa dreamerdocumentary.com.

Katsoin dokumenttia mieheni ehdotuksesta, kun hän oli nähnyt siitä maininnan netissä ja ajatteli, että aihe voisi kiinnostaa minuakin.

Ohjaaja Nick Nantonin ja Archangel-studioiden Giovanni Marsicon dokumentissa haastatellaan unelmoijia, keksijöitä ja muutoksentekijöitä, jotka ovat toteuttaneet unelmansa maailman vastustuksesta huolimatta.

He eivät ole onnistuneet ensimmäisellä kerralla, mutta niin kauan kuin he eivät ole luovuttaneet, he eivät ole epäonnistuneet. Jotkut heistä motivoituvat toden teolla näyttämään maailmalle, kun heille on sanottu, että jokin ei onnistu tai ole mahdollista.

Nämä unelmoijat eivät ole keskitien kulkijoita, eivätkä he tyydy tavanomaiseen. He ovat toimineet rajoitteitta synnyttyään ilman käsiä tai tehneet todeksi globaaleja hyväntekeväisyyshankkeita tai hullujakin visioita teknisistä innovaatioista tai yksityisestä avaruusmatkailusta. He ovat yrittäjiä, jotka haluavat muuttaa maailmaa ja auttaa muita ihmisiä.

Tällainen ajattelutapa saa valon syttymään sisälläni. Minussakin on se polte ja se unelma, joka ajaa minua eteenpäin, kohti jotakin merkityksellistä. Haasteena on elää unelmansa todeksi maailmassa, joka toppuuttelee ja sanoo hulluksi ja oudoksi, kunnes jälkikäteen kiirehtii ylistämään esimerkiksi onnistunutta Atlantin ylilentoa.

Meillä voi olla palo sisällämme, mutta annamme sen hukkua arjen kohinaan. On pelottavaa olla kaikkea sitä mitä voisi olla, näyttää muille lahjansa ja supervoimansa. Todd Herman sanoi, että ”jatka vain heimosi etsimistä, he ovat vain klikkauksen päässä ja hekin etsivät sinua”.

Giovanni Marsico antaa viisi vinkkiä meille unelmoijille: 1) Näytä, että he ovat väärässä, 2) Löydä supervoimasi, 3) Ole rajaton, 4) Luo parempi tulevaisuus ja 5) Älä koskaan luovuta.

Millainen on sinun unelmasi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *