208. Unelmista – omista ja muiden

Olen Dreamer-dokkarin katsomisen jälkeen miettinyt paljon unelmia ja erilaisia potentiaaleja, joita meissä ihmisissä on. Meillä jokaisella on elämässä varmasti omat unelmamme – jotkut niistä saavuttamattomampia, jotkut enemmän ulottuvilla kuin toiset.

Sisälläni oikein hyrisee, kun annan unelmieni liitää. Dokumentin pohdinnat unelmista resonoivat minussa vahvasti. Sekin on tuttu ajatus, että meissä on lapsesta ja nuoresta lähtien tieto unelmistamme, mihin sydän meitä kutsuu, mutta meitä toppuutellaan, kun ei se ole järkevä unelma. Me itsekin usein toppuuttelemme itseämme.

Eräs coaching-asiakkaanikin kerran keskustelussamme oivalsi toteuttaneensa nuorena taiteellisuuttaan, mutta luopuneensa luovista harrastuksista työuran alussa, kun ne eivät tuntuneet aikuisilta, järkeviltä jutuilta. Nyt vuosien päästä työuupumuksesta toipuessa luovuus oli alkanut kutsua häntä uudelleen hänen ilonsa lähteille.

Joku on joskus sanonut, että ”jos me emme toteuta unelmiamme, joku muu palkkaa meidät toteuttamaan omiaan” – ehkä siinä on paljon tottakin. Etenkin näin yksinyrittäjän näkökulmasta. Yrittäjyys tarjoaa ihanan haasteen ja hyvän pakon elää todeksi sitä työelämää, joka itseä eniten kutsuu. Valinnat on joka tapauksessa tehtävä, niin miksei saman tien valitsisi sitä polkua, joka tuntuu eniten hyvältä ja oikealta.

Hyvä liikeidea on sellainen, mitä moni muukin tarjoaa menestyksellisesti, kun taas loistavissa liikeideoissa innovaattori on ensimmäisten joukossa tekemässä pioneerityötä. Omaan visioonsa ja näkyynsä luottaen, vaikka kukaan ei vielä hänen ideastaan innostuisikaan.

Minä luotan siihen, että meissä olevat tosiunelmat ovat sellaisia, että ne eivät hevillä luovuta ja me jaksamme sinnikkäästi etsiä niille sopivia kumppaneita ja yleisöjä, kun me sisimmässämme uskomme niihin niin vahvasti – sanoivat muut mitä hyvänsä.

Mikä on sinun suurin unelmasi, mitä sinä haluaisit saada aikaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *