211. Olemisen päiviä ja sanojen puutetta

Kuten olette ehkä huomanneetkin, olen päätynyt pitämään kirjoitustaukoa. Se on tuntunut oikealta, eikä kirjoittaminen ole kutsunut. On tuntunut helpottavalta, kun ei ole iltaisin tarvinnut saada vielä päiväpostausta valmiiksi ennen nukkumaanmenoa – tai kahta, jos edellisen päivän teksti oli vielä rästissä.

Tähän vuoteen lähtiessäni minulla oli suuria suunnitelmia – halusin elää entistä laajemmin: tutkia uutta, seikkailla ja kukoistaa. Niistä kokemuksista olisi riittänyt sanottavaa ja kerrottavaa vaikka joka päivälle.

Somen mukaan tänä kesänä moni on kokenut voivansa matkustella ja seikkailla Suomessa ja ulkomailla, mutta minä olen valinnut lykätä reissut ja seikkailut koronan jälkeiseen aikaan. Olen ollut kotona ja lähihuudeilla – käynyt ihmisten ilmoilla vain, kun on ollut pakko.

Kirjoittamisen kannalta tämä on kuitenkin hankalaa. Aikaa olisi, mutta tekemisen kautta syntyviä virikkeitä on laihanlaisesti. Jos päiväpostausta varten tarvitsee joka päivä lukea kirja, katsoa elokuva tai dokumentti, se alkaa käydä jo työstä.

Etenkin uutta elämisen, olemisen ja toimimisen tapaa tutkiessa ulkoiset hyvät virikkeet ovat ja olisivat todella tärkeitä. Silti niitä on hankalaa keräillä vain somesta, kuluttamalla toisten sisältöjä ja monologeja, ilman aitoa ajatusten vaihtoa.

On hienoa oivaltaa, miten tärkeä osa ihmisenä olemista ovat kohtaamiset monien erilaisten ihmisten kanssa. Pienistä arjen hetkistä koostuu suuria puroja, joiden kautta elämä muotoutuu joka hetki hieman uudelleen.

Niin kiitollinen kuin somen ja virtuaalisten kosketusten virikkeistä (ja rakkaudellisesta kodista) olenkin, tarvitsisin jatkuvan kirjoittamisen tueksi ennemmin tavallista elämää sattumuksineen ja seikkailuineen kuin tätä edelleen jatkumassa olevaa poikkeustilaa.

Olen siksi päättänyt, että kirjoitusprojektini nimi on yhä Hyvinvoinnin vuosi 2020, mutta se sisältää päiväpostausten (366 kpl) sijasta jonkin pienemmän määrän tekstejä tästä loppuvuoden ajalta.

Tervetuloa edelleen matkalle mukaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *