212. Maisemanvaihdosten syksy

Nyt on loppukesän kirjoituspaussi pidetty ja on aika palata tekstien ja muutospohdintojen pariin.

Tämä vuosi on nyt ollut elämänmuutosponnistelua ja -pyristelyä kaikkein omimmillaan – niin kuin saksalaiset sanoisivat: ensinnäkin kaikki menee toisin ja toiseksi kuin ajattelee. Koskaan ei matkalle lähtiessä tiedä, mihin polku vie, millaisia osuuksia sillä on ja keitä me matkan varrella kohtaamme. Sitä tämä elämän seikkailu on!

Kaiken keskellä voimme silti vahvistaa itsessämme luottamusta siihen, että asiat järjestyvät ja menevät sellaisella tavalla, joka meille on oikea ja hyväksi.

Päätöksen hetkellä on tärkeintä tehdä päätös ja rakentaa sen pohjalle – luotettava elämän kannatteluun, vaikka emme vielä näe, mitä seuraavan kurvin takana odottaa. Me pärjäämme kyllä, mitä se sitten onkaan.

On aina valittava ne asiat, jotka tuntuvat eniten oikeilta – ja tehtävä myöhemmin uusia valintoja, jos ja kun tarve vaatii. Ja ainahan se vaatii. Tilanne elää ja elämä virtaa.

Heinäkuussa minun sanallinen virtani alkoi jumittaa, kun muutosprosessini on tuonut minut uusien alkujen äärelle, mutta ei ollut vielä oikea aika kirjoittaa niistä.

Osa elämääni mullistavista muutoksista on lisäksi tapahtumassa lähipiirissäni, joten en voi tai halua kirjoittaa niistä. Tämä luottamuksellisuuden rajanveto on minulle ylipäätään tosi tärkeä.

Nyt on kuitenkin se hetki, jona saan kertoa teille tämän vuoden ehkä isoimmasta ja ihanimmasta muutoksesta, joka liittyy yritykseni toimitiloihin. Kesäkuussa oli puhe, että irtisanoin Tampereen tilat ja jäin kuulostelemaan, missä haluaisin jatkossa palvella asiakkaita viestintä-, tarinankerronta- ja valmennusasioissa.

Nyt uudet tilat ovat löytyneet, vuokrasopimus allekirjoitettu ja tavaratkin siirtyneet uuteen kotiinsa. Tästedes olette itse kukin tervetulleita juttusille Hämeenlinnan MyllyKulmaan tämän merensinisen väriloiston äärelle.

Kun nyt en voi kuunnella sydämeni kutsua ja matkustaa turkoosien merten äärelle, voin tällä tavalla tuoda niiden kauneuden inspiraatioksi sinunkin arkeesi.