215. Arkirakkaus on tarua ihmeellisempää

Katsoin äsken pitkästä aikaa Rakkauskirjeitä Julialle -elokuvaa. Vaikka se on romanttista höttöä, siinä on kauniita hetkiä, jotka koskettavat minua aina syvästi.

Viime viikolla katsoin myös ensimmäistä jouluromanssia Netflixistä ja se herätti paljon ajatuksia siitä, millaisia tarinoita me aina vain rakkaudesta kerromme ja millaista rakkautta me etsimme.

Monille on ehkä ilmeistä, että hömppäelokuvien suhdesäätäminen, arvailu ja on/off-kipuilu ennen lopun happily ever after -suudelmaa eivät kerro yhtikäs mitään tervehenkisistä parisuhteista tai hyvää tekevästä rakkaudesta, mutta on monia, jotka aidosti kuvittelevat, että huonosti kohdelluksi tuleminen ja sen sietäminen kuuluu rakkauteen ja muuttuu kyllä tosirakkaudeksi, kunhan vain tosi, tosi, tosi sinnikkäästi odottaa.

En oikein uskalla edes arvailla, miten paljon sinnikkäitä, toiveikkaita odottajia maailmassa onkaan. Minäkin olin nuorena sellainen ja koitin miellyttämällä kerjätä ja ansaita rakkautta ihmisiltä, joilla ei olisi ollut sitä antaa.

Vasta vanhempana olen ymmärtänyt, että aidosti hyvät ihmissuhteet ovat hyväntahtoisia ja rakkaudellisia ensihetkestä alkaen. Jos ne eivät ole sitä, niistä ei tule sellaisia. Jos joku ei kohtele sinua kunnioittavasti, kannattaa hankkia parempaa seuraa sen sijaan että jäisit yrittämään voittaa hänet puolellesi ja saada hänet näkemään ja tunnustamaan sinun arvosi.

”Ympäröi itsesi ihmisillä, joiden seurassa tunnet olevasi helposti rakastettava”, sanoi joku joskus ja minusta siinä ajatuksessa on valtavaa kauneutta. Sellaisten ihmisten lähellä on helppo hengittää levollisesti ja nojata kohti läheisyyttä ja lämpöä, jota me jokainen kaipaamme.

Olisipa kyllä aika ihanaa, jos ensi jouluna Netflixiin tulvahtaisi tusina jouluromanssia, joissa ihmiset alussa kohtaisivat toisensa, näkisivät toistensa kauneuden ja vaan alkaisivat olemaan ja olisivat ja rakastaisivat vaan.

Tosielämässä sellainen on ihan mahdollista, että sikäli arkirakkaus on tarua ihmeellisempää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *