Anna isovanhemmalle, hääparille tai läheiselle tarinan lahja

Anna tarinan lahja isovanhemmalle, hääparille tai läheisellesi, jolla on jo kaikkea mutta jolle toivot hyvää mieltä ja merkityksellisyyttä. Tarinankerturi taltioi tarinan lempeästi ja luottamuksellisesti lahjan saajan omin sanoin. Lahjastasi jää kaunis muisto pitkäksi aikaa!

Onko sinulla läheinen tai sukulainen, jonka tarina ansaitsee tulla ikuistetuksi? Ehkä lahjan saaja haluaisi kertoa elämänsä vaiheista, rakkaudesta, kasvusta ja ihmissuhteiden draaman kaarista.

Millaisen tarinan hän haluaisi jättää jälkeensä, muistaa itse ja hänestä muistettavan? Oli tarina totta, tarua tai vielä unelmaa, tarinankerturi pukee sen sanoiksi lahjan saajaa ja jälkipolvia varten.

Elämämme juonenkäänteisiin saattaa kietoutua muita ihmisiä, joiden asioita emme koe voivamme kertoa muille, jolloin tarinat on hyvä käydä läpi ensin luottamuksellisesti tarinankerturin kanssa.

Tarinankerturina minulla on taito kiteyttää rönsyilevä tai poukkoilevakin kerronta yhtenäiseksi ja kertojan näköiseksi tarinaksi.


Kiitos vanhempieni tarinasta! Olit saanut tehtyä juuri heidän näköisensä tarinan. He ovat halunneet laittaa tarinansa paperille, mutta eivät osaa kirjoittaa. He ovat kovia puhumaan, niin saivat nyt selitellä poukkoillen ja sä kokosit tarinaksi sen. Suosittelin tarinankerturin palveluja myös työkaverilleni, jolla on usein vaikea löytää appivanhemmilleen lahjoja. Sä oot kyllä taitava tossa!
(Tarinalahjan antajan palaute)


Millaisen tarinan lahjan saaja haluaa kertoa?

Tarinankerturille sopii mikä tahansa tarina, joka lahjan saajalle on merkityksellinen – en arvostele tarinaa oikeaksi tai vääräksi, vaan taltioin tarinan sellaisena kuin sen haastattelussa kuulen ja tulkitsen. Kertoja voi antaa tarinan tueksi muita aineistoja (mm. kuvia, kirjeitä ja lehtileikkeitä).

Tarinoiden kaikenlaiset, valoisammat ja varjoisammat sävyt ovat tervetulleita, mitä kertoja kokeekin tärkeäksi ilmaista. Tarina voi olla totta, kuviteltua tai vielä unelmaa – lähden liikkeelle siitä, että jokainen esiin nouseva tarina on oikea ja merkityksellinen.

Tarinahaastatteluun valmistautuessa on hyvä pohtia, mikä olisi sellainen tarina, jonka kertoja haluaa elämästään jakaa tai johon hän kaipaisi uutta näkökulmaa. Aikajanan piirtäminen tai kohokohtien kirjaaminen voi auttaa asian lähestymisessä. Tarina voi koskea suuria draaman kaaria tai pientä oivalluksen tai muutoksen hetkeä – valinta on sinun, sillä tarina on sinun.

Voimme toteuttaa haastattelun valmennustilassani Hämeenlinnassa, videohaastatteluna tai puhelimitse. Kasvokkainen kohtaaminen on moniulotteisin, mutta virtuaalinen kohtaaminen riittää usein hyvin. Silloin hyvä varata häiriötön tila keskustelua varten.

Taltioin tarinan täysin luottamuksellisesti (tähän pätevät coaching- ja viestintäalan eettiset säännöt). Teksti voi olla vain kertojaa itseään varten tai hän voi julkaista ja jakaa sen toivomilleen henkilöille tai yleisöille.


Kiitos tarinani kirjoittamisesta sanoiksi. Olen lukenut sen monta kertaa läpi. Miten paljon ehdinkään sanoa ja kertoa. Elämän pohdintaa ja sisäistä kasvua. On hyvä välillä pysähtyä oman elämänsä äärelle.
(Tarinankertojan palaute)


Tarinankerturin haastattelun vaiheet:

  1. Tilaa haluamasi tarinapaketti sähköpostitse.
  2. Tulosta lahjakortti ja luovuta se lahjan saajalle.
  3. Lahjan saaja varaa ajan Tarinankerturin haastatteluun varauskalenterista, sähköpostitse tai tekstiviestitse/WhatsApp-viestitse.
  4. Haastattelu toteutetaan sovittuna ajankohtana.
  5. Tarinankerturi kirjoittaa tarinan ja toimittaa sen tarinalahjan saajalle sovittuna aikana ja sovitussa muodossa.

Jos olet valinnut 3 tunnin tarinapaketin, varaa kalenterista kaksi perättäistä aikaa. Tarinahaastattelun enimmäiskesto on 3 tuntia/päivä. 6 tunnin tai pidemmissä tarinapaketeissa varataan haastatteluja useammille päiville. Ole minuun tarvittaessa yhteydessä aikataulutuksesta.

Hinnasto

45 minuutin haastattelu ja kirjoitustyö (2 h):
199 euroa (sis. alv. 24 %)
1,5 tunnin (2 x 45 min) haastattelu ja kirjoitustyö (4,5 h):
399 euroa (sis. alv. 24 %)
3 tunnin (2 x 1,5 h) haastattelu ja kirjoitustyö (9 h):
599 euroa (sis. alv. 24 %)
6 tunnin (2 x 3 h) haastattelu ja kirjoitustyö (18 h):
1200 euroa (sis. alv. 24 %)

Jaetut tarinapaketit on tarkoitettu kahden henkilön yhteisen tarinan kertomiseen esim. hääparin, aviopuolisoiden, ystävien tai lapsen ja vanhemman välillä. Paketit voidaan jakaa useamman henkilön kesken, jolloin isovanhemman tarinaan voidaan yhdistää lasten, lastenlasten tai lastenlastenlasten näkökulmia.

Kysy räätälöidyistä tarinapaketeista omaan tarpeeseesi. Mahdolliset matkakulut veloitetaan erikseen.