Viestinnän tekijä ja coaching-ammattilainen palveluksessasi

Olen Ida Nurminen, 43-vuotias viestinnän tekijä, kääntäjä ja Certified Business Coach®. Kutsun mielelläni itseäni ammattisanallistajaksi tai ammattikiteyttäjäksi, missä roolissa viihdyn niin kirjoittajana, kääntäjänä kuin tarinankerturinakin.

Työssäni toimin yksilöiden, yritysten ja yhteisöjen menestyksen ja hyvinvoinnin tukena viestinnän, valmennuksen ja tarinankerronnan keinoin. Suuri osa palveluistani on suunnattu yritysmaailmaan, mutta valmennusten ja tarinapalvelujen kehittämisessä ovat vahvasti esillä myös yksityisasiakkaiden toiveet ja tarpeet.

Lue lisää elämäntarinallisista Tarinankerturi-palveluistani osoitteesta tarinankerturi.fi.

Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan saksan kielen kääntämistä ja tulkkausta Tampereen yliopistoon ja rakastuin palavasti sekä Saksaan, saksaan että monikieliseen viestintään. Sivuaineistani suomenkielisestä viestinnästä ja englannin kielen kääntämisestä suoritin perus- ja aineopinnot. Opintojen lopulla siirryin työelämään ja työskentelin yli 10 vuotta viestinnän asiantuntijatehtävissä kansainvälisessä käännöskonsernissa, jossa myös pohjoismaiset kielet tulivat osaksi kielivalikoimaani.

Vuoden 2014 alussa ryhdyin yrittäjäksi ja perustin Ignite Communications Oy:n. Nautin suuresti yrittäjyydestä sekä mahdollisuudesta palvella asiakkaitani laaja-alaisesti viestintä- ja valmennuspalvelujen muodossa.

Vuonna 2017 opiskelin Certified Business Coach® -valmentajaksi Suomen huippuihin kuuluvassa Business Coaching Institutessa. Suoritin vuosina 2016−2017 NLP Master Practitioner -opinnot ja kävin aiemmin vuoden mittaisen NLP Practitioner -koulutuksen. Koulutukset ovat tuoneet runsaasti taitoja ja työkaluja valmennustyöhön, mutta lopulta tärkeintä on vuorovaikutus ja luottamuksellinen kohtaaminen asiakkaan kanssa.

Olen ollut valmentajan urani alusta lähtien erityisen kiinnostunut yksilö- ja yritysasiakkaiden valmentamisesta käännekohdissa ja uusissa aluissa. Sen oheen olen löytänyt viestintävalmennuksellisen ytimeni elämän- ja yritystarinoiden kerronnasta ja sisällöntuotannosta. Tarjoan asiakkailleni lempeästi kuuntelevan ja rohkaisevan peilipinnan kaikenlaiselle itsetutkiskelulle, itsensä kehittämiselle ja tarinankerronnalle.

Vapaa-ajallani nautin perheen ja ystävien seurasta, aktiivisesta elämäntavasta, lukemisesta, uuden oivaltamisesta, kielistä, kulttuureista ja matkustelusta − taide-elämyksiä unohtamatta. Vahvasti auditiivisena ihmisenä hiljaisuus, merenpauhu, moottorimelu, tenorilaulu ja sateen ropina tuovat minulle iloa ja onnea.