Viestinnän tekijä ja coaching-ammattilainen palveluksessasi

Olen Ida Nurminen, 45-vuotias viestintäsuunnittelija, tarinankerturi, kääntäjä ja Certified Business Coach®. Kutsun itseäni usein ammattisanallistajaksi tai ammattikiteyttäjäksi, missä roolissa viihdyn niin kirjoittajana, kääntäjänä, valmentajana kuin tarinankerturinakin.

Työssäni toimin yksilöiden, yritysten ja yhteisöjen menestyksen ja hyvinvoinnin tukena viestinnän, valmennuksen ja tarinankerronnan keinoin. Monet palveluistani on suunnattu yritysmaailmaan, mutta tarinapalvelujen kehittämisessä ovat vahvasti esillä nimenomaan yksityisasiakkaiden toiveet ja tarpeet.

Lue lisää elämäntarinallisista Tarinankerturi-palveluistani osoitteesta tarinankerturi.fi.

Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan saksan kielen kääntämistä ja tulkkausta Tampereen yliopistoon ja rakastuin palavasti sekä Saksaan, saksaan että monikieliseen viestintään. Sivuaineistani suomenkielisestä viestinnästä ja englannin kielen kääntämisestä suoritin perus- ja aineopinnot. Opintojen lopulla siirryin työelämään ja työskentelin yli 10 vuotta viestinnän asiantuntijatehtävissä kansainvälisessä käännöskonsernissa, jossa myös pohjoismaiset kielet tulivat osaksi kielivalikoimaani. Kaikki nämä vuodet suomen kieli on kuitenkin ollut tärkein ja rakkain työkaluni.

Vuoden 2014 alussa ryhdyin yrittäjäksi ja perustin Ignite Communications Oy:n palvelemaan pohjoismaisia ja kansainvälisiä asiakasyrityksiä heidän Suomen markkinoille suunnatussa viestinnässään. Nautin suuresti yrittäjyydestä sekä mahdollisuudesta palvella asiakkaitani laaja-alaisesti viestintä- ja valmennuspalvelujen muodossa.

Vuosina 2015−2017 suoritin NLP Practitioner- ja NLP Master Practitioner -opinnot ja keväällä 2017 Certified Business Coach® -koulutuksen Suomen huippuihin kuuluvassa Business Coaching Institutessa. Koulutukset ovat tuoneet runsaasti taitoja ja työkaluja coaching-työhön, mutta lopulta tärkeintä on läsnäoleva vuorovaikutus ja luottamuksellinen kohtaaminen asiakkaan kanssa.

Olen ollut valmentajuuteni alusta lähtien kiinnostunut asiakkaiden tukemisesta elämän käännekohdissa ja uusissa aluissa. Sen oheen olen löytänyt viestintävalmennuksellisen ytimeni tarinankerturin työstä. Tarjoan asiakkailleni lempeästi kuuntelevan ja rohkaisevan peilipinnan kaikenlaiselle itsetutkiskelulle ja sen sanoittamiselle.

Vapaa-ajallani nautin perheen ja ystävien seurasta, aktiivisesta elämäntavasta, lukemisesta, uuden oivaltamisesta, kielistä, kulttuureista ja matkustelusta − taide-elämyksiä unohtamatta. Vahvasti auditiivisena ihmisenä hiljaisuus, merenpauhu, moottorimelu, tenorilaulu ja sateen ropina tuovat minulle iloa ja onnea.