Viestinnän suunnittelu, sisällöntuotanto ja tarinankerronta

Kun suunnittelet yritysesitettä, lehdistötiedotetta tai nettisivuja, nappaa minua hihasta, niin viilataan yhdessä viestisi kuntoon. Saat tyyliisi sopivat vinkit sujuvampaan kielenkäyttöön. Loihdin myös valmiit tekstit erilaisiin tarpeisiisi haastattelujen, tallenteiden ja aineistojen pohjalta.

Esimerkkejä viestintäpalveluiden valikoimastani
 • Sisällöntuotanto (esitteet, tiedotteet, somejulkaisut, artikkelit, yritystarinat) aineistojen tai haastattelun pohjalta
 • Tallenteiden purku ja muotoilu teksteiksi ja tiedotteiksi
 • Tekstien lyhentäminen tai pidentäminen, viestin kiteyttäminen
 • Modulaarinen tekstintuotanto – eri pituiset tekstiversiot eri käyttökohteisiin
 • Henkilökohtainen tekstivalmennus
 • Nettisivujen, esitteiden, kirjojen, sloganien ja tuotenimien koeluku, sparraus ja kommentointi
 • Tuotteiden, palveluiden ja koulutusten iskevät esittely- ja myyntitekstit
 • Palautelomakkeet ja kyselyt
 • Henkilöesittelyt nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa – myös hakemukset ja CV:t
 • Suomen kielen kielentarkistus ja kielenhuolto, mm. esitteet, tarjousasiakirjat, somejulkaisut
 • Painotuotteiden (esitteiden, käyntikorttien, rollupien) oikoluku paino- ja taittovirheiden varalta

Nopea ja tarkka viestinnän ammattilainen

Olen tekstinikkarina nopea ja tarkka sekä teen työtä rutinoituneella, valmentavalla otteella. Ammattikiteyttäjänä löydän nopeasti toimivat ilmaisut kuhunkin asiayhteyteen ja coaching-ammattilaisena saan haastattelutilanteet sujumaan luontevasti.

Olen parinkymmenen viestintävuoteni aikana harjaantunut paitsi tuottamaan sujuvaa suomea myös tarkistamaan, lyhentämään ja yhtenäistämään muiden laatimia tekstejä. Kykenen mukauttamaan teksti- ja tyylivalintojani muiden kirjoittajien tyylin mukaan, joten sovellun hyvin viestintätiimien vahvistukseksi tai toisen sisällöntuottajan työn jatkajaksi.

Projektipäällikkövuosieni ansiosta pienten tai laajempienkin viestintäprojektien hallinta hoituu tehokkaasti. Monet asiakkaat ovat yllättyneet siitä, miten ketterästi olen voinut heitä palvella, mutta joustava toimintatapa on minulle arkipäivää.


Sinun äänesi vahvistaminen viestintävalmennuksessa

Asiakkainani on monia pienyrittäjiä, joilla on tarve käyttää omaa ääntään asiakasviestinnässään ja sosiaalisessa mediassa, mutta he kaipaavat vahvistusta itselleen sopivan viestintätyylin ja tarinankerronnan sekä vaikkapa tuotenimien, otsikoiden ja sanavalintojen tarkentamisessa.

He saattavat olla huolissaan siitä, että teksti menisi kielenhuoltajan käsissä täysin uusiksi eikä siitä enää näkyisi heidän ilmaisunsa. Voin luvata, että tekstiammattilaisena osaan erottaa toisistaan oikeakielisyyden sekä kirjoittajan sisällöt ja äänen. En näe teksteissä “virheitä”, vaan ehdotan niihin sovitusti muutoksia, joiden pohjalta asiakas tekee lopulliset ratkaisut.

Kerron myös, mikä tekstissä on hyvää ja sujuvaa – toimivia ilmaisuja ei tarvitse asiakseen muuttaa. Jos taas jokin tuotekokonaisuus tai tapahtuman ajankohta on ammattilukijalle epäselvä, se olisi todennäköisesti epäselvä loppuasiakkaallekin. Nämä tarkentavat huomiot huolittelevat viestinnän sisällön julkaisuvalmiiksi.


Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Jos sinulla on viestintään, suomen kielenhuoltoon tai sisällöntuotantoon liittyviä tarpeita ja kysymyksiä, juttelen niistä mielelläni kanssasi.

Saat tarjouksen toimeksiantosi laajuuden ja tyypin mukaan, usein tunti- tai pakettihinnalla. Annan sinulle sitovan hinnan ennen työn aloittamista, jolloin yllätyksiä ei tule.

Lue lisää käännöspalveluistani tästä.

Ida Nurminen
Viestintäsuunnittelija, kääntäjä, Certified Business Coach®
Ignite Communications Oy
Manttaalitie 15b, 37500 Lempäälä
+358 45 8841 880
info@ignite.fi / www.ignite.fi