Kerro oma tai yrityksesi tarina tarinankerturin avulla

Haluatko kertoa oman tarinasi? Yrityksen syntytarinan? Vanhempiesi rakkaustarinan? Isovanhempien elämäntarinan? Sinnikkyyden tarinan? Kasvun tai käännekohtien tarinan? Oli tarinasi totta, tarua tai vielä unelmaa, tarinankerturin avulla puet sen sanoiksi lempeästi ja luottamuksellisesti.

Haluaisitko tarkastella itseäsi oman tarinasi peilistä tai onko sinulla läheinen tai sukulainen, jonka tarina ansaitsee tulla ikuistetuksi? Ehkä haluat kertoa yrityksesi syntytarinan, vanhempiesi rakkaustarinan tai kasvutarinasi omannäköiseen, täydempään elämään tai vanhemmuuteen?

Millaisen tarinan sinä haluat jättää jälkeesi, muistaa itse ja sinusta muistettavan? Oli tarinasi totta, tarua tai vielä unelmaa, tarinankerturi pukee sen sanoiksi sinua itseäsi, jälkipolvia tai maailmaa varten.

Elämämme juonenkäänteisiin saattaa kietoutua muita ihmisiä, joiden asioita emme koe voivamme kertoa muille, jolloin tarinat on hyvä käydä läpi ensin luottamuksellisesti tarinankerturin kanssa.

Tarinankerturina minulla on taito kiteyttää rönsyilevä tai poukkoilevakin kerronta yhtenäiseksi ja kertojan näköiseksi tarinaksi.


Oman tarinan kertominen oli kokemuksena minulle merkityksellinen ja oli kiinnostavaa nähdä, mistä kaikesta tuleekaan puhuttua. Ilmapiiri oli luottamuksellinen, joten asioista oli helppo kertoa, vaikka vähän jännittikin, millainen kirjallinen lopputulos tarinasta syntyy. Valmis teksti herätti monenlaisia tunteita, liikutusta ja itsekritiikkiäkin, toisaalta myös myötätuntoa itseä kohtaan. Tuntui jotenkin voimauttavalta saada lukea oma tarina tekstinä. Lyhyet poiminnat tekstistä olivat ihan huippuja, tuntui että niissä korostuivat juuri ne olennaiset ja merkitykselliset kohdat tarinassani.
(Tarinankertojan palaute)


Millaisen tarinan sinä haluat kertoa?

Tarinankerturille sopii mikä vain tarina, joka sinulle on merkityksellinen – en arvostele tarinaa oikeaksi tai vääräksi, vaan taltioin tarinan sellaisena kuin sen haastattelussa kuulen ja tulkitsen. Voit antaa tarinan tueksi muita aineistoja (mm. kuvia, kirjeitä ja lehtileikkeitä).

Tarinoiden kaikenlaiset, valoisammat ja varjoisammat sävyt ovat tervetulleita, mitä itse koetkin tärkeäksi ilmaista. Tarinasi voi olla totta, kuviteltua tai vielä unelmaa – lähden liikkeelle siitä, että jokainen esiin nouseva tarina on oikea ja merkityksellinen. Hyvät yritystarinat myös kaipaavat hieman värikynää asiapitoisen kerronnan rinnalle.

Tarinahaastatteluun valmistautuessasi voit pohtia, mikä olisi sellainen tarina, jonka sinä haluat kertoa tai johon kaipaisit uutta näkökulmaa. Aikajanan piirtäminen tai kohokohtien kirjaaminen voi auttaa asian lähestymisessä. Tarina voi koskea suuria draaman kaaria tai pientä oivalluksen tai muutoksen hetkeä – valinta on sinun, sillä tarina on sinun.

Voimme toteuttaa haastattelun valmennustilassani Hämeenlinnassa, videohaastatteluna tai puhelimitse. Kasvokkainen kohtaaminen on moniulotteisin, mutta virtuaalinen kohtaaminen riittää usein hyvin. Varaathan silloin häiriöttömän tilan keskustelua varten.

Taltioin tarinasi täysin luottamuksellisesti (tähän pätevät coaching- ja viestintäalan eettiset säännöt). Teksti voi olla vain sinua itseäsi varten tai voit julkaista ja jakaa sen toivomillesi henkilöille tai yleisöille.


Tarinankerturin haastattelun vaiheet:
  1. Tilaa haluamasi tarinapaketti sähköpostitse.
  2. Jos annat tarinan lahjaksi, tulosta Tarinalahjakortti, kirjoita siihen viestisi ja luovuta lahjakortti lahjan saajalle.
  3. Varaa aika Tarinankerturin haastatteluun varauskalenterista, sähköpostitse tai tekstiviestitse/WhatsApp-viestitse.
  4. Haastattelu toteutetaan sovittuna ajankohtana. Varaathan virtuaaliselle keskustelulle häiriöttömän tilan.
  5. Tarinankerturi kirjoittaa tarinan ja toimittaa sen sinulle (tai tarinalahjan saajalle) sovittuna aikana ja sovitussa muodossa.

Jos olet valinnut 3 tunnin tarinapaketin, varaa kalenterista kaksi perättäistä aikaa. Tarinahaastattelun enimmäiskesto on 3 tuntia/päivä. 6 tunnin tai pidemmissä tarinapaketeissa varataan haastatteluja useammille päiville. Ole minuun tarvittaessa yhteydessä aikataulutuksesta.


Hinnasto

45 minuutin haastattelu ja kirjoitustyö (2 h):
199 euroa (sis. alv. 24 %)
1,5 tunnin (2 x 45 min) haastattelu ja kirjoitustyö (4,5 h):
399 euroa (sis. alv. 24 %)
3 tunnin (2 x 1,5 h) haastattelu ja kirjoitustyö (9 h):
599 euroa (sis. alv. 24 %)
6 tunnin (2 x 3 h) haastattelu ja kirjoitustyö (18 h):
1200 euroa (sis. alv. 24 %)

Jaetut tarinapaketit on tarkoitettu kahden henkilön yhteisen tarinan kertomiseen esim. hääparin, aviopuolisoiden, ystävien tai lapsen ja vanhemman välillä. Paketit voidaan jakaa useamman henkilön kesken, jolloin isovanhemman tarinaan voidaan yhdistää lasten, lastenlasten tai lastenlastenlasten näkökulmia.

Kysy räätälöidyistä tarinapaketeista omaan tarpeeseesi. Mahdolliset matkakulut veloitetaan erikseen.


Mistä Tarinankerturi sai alkunsa?

Olen ollut jo pitkään innokas elämäkertojen lukija ja vuosia pohtinut elämämme tarinoiden kertomisen tärkeyttä ja myös haastavuutta. Miten muut näkevät meidät? Millaista kauneutta ja kiemuraisuutta muut tarinoissamme kuulevat? Millä sanoin muut meitä kuvaisivat ja miten me näkisimme itsemme näiden sanojen peileistä? Mitä itsellemme tärkeää jätämme ehkä kuitenkin usein sanomatta?

Kesällä 2019 vietin aikaa elämäkertojen parissa ja kirjoitin niistä paljon. Syntyi uudenlaisen palvelukokonaisuuden idea, joka yhdisti mielenkiinnon kohteeni ja osaamiseni. Tätä palvelua olin kaivannut tutkiessani viestintä- ja valmennusyrittäjänä oman tarinani kertomista erilaisissa tilanteissa ja sosiaalisessa mediassa. Sama tarina ei aina tuntunut sopivalta kerrottavaksi ystävälle, työporukalle tai Facebook-livelähetyksessä.

Entä jos ammattilainen tukisi tarinamme muotoilua, näkisi siinä punaisen langan ja merkitsisi tarinan muistiin meitä varten – näkisi siinä vahvuutta ja kauneutta, joka meille saattaa olla arkista tai itsestäänselvää? Saatamme olla itseämme liian lähellä saadaksemme tarinamme paperille sekä kaivata tarinallemme lempeää ja luotettavaa kuulijaa. Siitä se ajatus sitten lähti!

Tervetuloa elämäntarinoiden kiehtovaan maailmaan!