Kerro oma tai yrityksesi tarina tarinankerturin avulla

Haluatko kertoa oman tarinasi? Yrityksen syntytarinan? Vanhempiesi rakkaustarinan? Sinnikkyyden tarinan? Kasvun tai käännekohtien tarinan? Oli tarinasi totta, tarua tai unelmaa, tarinankerturin avulla puet sen sanoiksi lempeästi ja luottamuksellisesti.

Haluaisitko päästä tarkastelemaan itseäsi oman tarinasi peilistä tai onko sinulla läheinen tai sukulainen, jonka tarina ansaitsee tulla ikuistetuksi? Ehkä haluat kertoa yrityksesi syntytarinan, vanhempiesi rakkaustarinan tai kasvutarinasi omannäköiseen, täydempään elämään tai vanhemmuuteen?

Millaisen tarinan sinä haluat jättää jälkeesi, muistaa itse ja sinusta muistettavan? Oli tarinasi totta, tarua tai unelmaa, tarinankerturin avulla puet sen sanoiksi ja kertomukseksi itseäsi, jälkipolvia tai maailmaa varten.

Monilla meistä elämän juonenkäänteisiin kietoutuu myös muita ihmisiä, joiden asioita emme koe voivamme kertoa maailmalle, jolloin tarinat voi olla viisasta käydä läpi ensin luottamuksellisesti tarinankerturin avulla ja näin tutkia, mitkä tarinoista lopulta tuntuvat oikeilta jaettavaksi.

Tarinankerturi on Ignite Communications Oy:n lokakuussa 2019 lanseeraama palvelu, jonka tarkoituksena on taltioida ja sanallistaa henkilö- ja yritystarinoita kertojan itsensä käyttöön.

Mistä tarinankerturi sai alkunsa?

Olen ollut jo pitkään innokas elämäkertojen lukija ja muutenkin vuosia pohtinut elämämme tarinoiden kertomisen tärkeyttä ja myös haastavuutta. Miten muut näkevät meidät? Millaista kauneutta ja kiemuraisuutta muut tarinoissamme ja niiden käänteissä kuulevat? Millä sanoin muut meitä kuvaisivat ja miten me näkisimme itsemme muiden sanojen peileistä? Ja mitä itsellemme merkityksellistä jätämme ehkä kuitenkin usein sanomatta?

Kesällä 2019 vietin aikaa elämäntarinoiden parissa ja aloin kirjoittaa niistä aiempaa enemmän. Samalla syntyi uudenlaisen palvelukokonaisuuden idea, joka tuntui yhdistävän mielenkiinnon kohteeni ja parhaan osaamiseni. Juuri tällaista palvelua olin itse kaivannut etsiessäni viestintä- ja valmennusyrittäjänä omaa ääntäni ja tapaa kertoa tarinani erilaisissa tilanteissa ja sosiaalisessa mediassa. Sama tarina ei aina tuntunut sopivalta kerrottavaksi ystävälle, työporukalle tai Facebook-livelähetyksessä.

Muistan kaivanneeni jotakuta tukemaan ja peilaamaan tarinani muotoilua, tunnistamaan siinä punaista lankaa ja merkitsemään tarinaa muistiin minua varten – näkemään siinä vahvuutta ja kauneutta, joka itselleni saattaa olla arkista tai itsestäänselvää. Olemme usein liian lähellä itseämme saadaksemme tarinamme paperille ja samalla kaipaamme tarinallemme lempeää ja luotettavaa kuulijaa. Siitä se ajatus sitten lähti!

Millaisen tarinan sinä haluat kertoa?

Tarinankerturille sopii mikä tahansa tarina, joka sinulle (perheellesi, yhteisöllesi tai yritykselle) on merkityksellinen – en arvioi tai arvostele tarinaa oikeaksi tai vääräksi, vaan otan sen talteen ja puen sen sanoiksi sellaisena kuin sen haastattelussa kuulen, aistin ja tulkitsen. Voit antaa käyttööni myös muita aineistoja (mm. kuvia, kirjeitä, lehtileikkeitä) tarinan tueksi.

Tarinoiden kaikenlaiset, valoisammat ja varjoisammat sävyt ovat tervetulleita, mitä itse koetkin tärkeäksi ilmaista. Tarinasi voi olla totta, kuviteltua tai unelmaa – lähden liikkeelle siitä, että mikä tahansa esiin nouseva tarina on sellaisenaan oikea ja merkityksellinen. Hyvät yritystarinat myös usein kaipaavat hieman värikynää sinänsä totuudellisen kerronnan rinnalle.

Tarinahaastatteluun valmistautuessasi toivon sinun pohtivan kysymystä, että mikä olisi sellainen tarina, jota sinä olet halunnut elämästäsi tai toiminnastasi kertoa tai johon kaipaisit uutta näkökulmaa tai punaista lankaa. Voit piirtää aikajanaa tai kirjata muistiin kohokohtia ja matalasuhdanteita, jos se auttaa sinua asian lähestymisessä. Tarina voi koskea suuria draaman kaaria tai pientä oivalluksen, kauneuden tai muutoksen hetkeä – valinta on sinun, sillä tarina on sinun.

Voimme toteuttaa tarinahaastattelut joko valmennustilassani Tampereella, videohaastatteluna tai puhelimitse, miten sinulle parhaiten sopii. Kasvokkainen kohtaaminen on usein paras ja moniulotteisin, mutta sähköinen kohtaaminen voi riittää hyvin. Silloin sinunkin kannattaa varata keskustelua varten häiriötön tila, jossa voit jutella aivan omassa rauhassasi.

Merkitsen tarinasi muistiin täysin luottamuksellisesti (tähän pätevät myös coaching- ja viestintäalan eettiset säännöt). Teksti voi olla vain sinua itseäsi varten, mutta voit myös julkaista sen haluamallasi tavalla tai jakaa sen toivomillesi henkilöille tai yleisöille.

Tarinasi tai katkelma siitä voidaan julkaista Tarinankerturin Facebook-sivuilla ja Instagram-sivuilla, jos itse niin toivot ja niin erikseen yhdessä sovimme.

Hinnasto

45 minuutin haastattelu ja tarinan kirjoitus (n. 2 h):
199 euroa (sis. alv. 24 %)
1,5 tunnin haastattelu ja tarinan kirjoitus (n. 4,5 h):
399 euroa (sis. alv. 24 %)
3 tunnin haastattelu ja tarinan kirjoitus (n. 9 h):
599 euroa (sis. alv. 24 %)
6 tunnin haastattelu ja tarinan kirjoitus (n. 18 h):
1200 euroa (sis. alv. 24 %)
10 tunnin haastattelu ja tarinan kirjoitus (n. 30 h):
2000 euroa (sis. alv. 24 %)

Osta tarinapaketit Tarinankerturin verkkokaupasta:
https://tarinankerturi.mycashflow.fi/

Kysy myös räätälöidyistä tarinapaketeista omaan tarpeeseesi.
Mahdolliset matkakulut veloitetaan erikseen.