Kerro oma tai yrityksesi tarina tarinankerturin avulla

Haluatko kertoa oman tarinasi? Yrityksen syntytarinan? Vanhempiesi rakkaustarinan? Isovanhempien elämäntarinan? Sinnikkyyden tarinan? Kasvun tai käännekohtien tarinan? Oli tarinasi totta, tarua tai vielä unelmaa, tarinankerturin avulla puet sen sanoiksi lempeästi ja luottamuksellisesti.

Haluaisitko päästä tarkastelemaan itseäsi oman tarinasi peilistä tai onko sinulla läheinen tai sukulainen, jonka tarina ansaitsee tulla ikuistetuksi? Ehkä haluat kertoa yrityksesi syntytarinan, vanhempiesi rakkaustarinan tai oman kasvutarinasi omannäköiseen, täydempään elämään tai vanhemmuuteen?

Millaisen tarinan sinä haluat jättää jälkeesi, muistaa itse ja sinusta muistettavan? Oli tarinasi totta, tarua tai vielä unelmaa, tarinankerturin avulla puet sen sanoiksi itseäsi, jälkipolvia tai maailmaa varten.

Monilla meistä elämän juonenkäänteisiin kietoutuu myös muita ihmisiä, joiden asioita emme koe voivamme kertoa muille, jolloin tarinat voi olla viisasta käydä läpi ensin luottamuksellisesti tarinankerturin kanssa.

Tarinankerturina minulla on taito kiteyttää rönsyilevä tai poukkoilevakin kerronta yhtenäiseksi ja kertojan näköiseksi tarinaksi.

Millaisen tarinan sinä haluat kertoa?

Tarinankerturille sopii mikä tahansa tarina, joka sinulle (perheellesi, yhteisöllesi tai yritykselle) on merkityksellinen – en arvioi tai arvostele tarinaa oikeaksi tai vääräksi, vaan taltioin ja puen sen sanoiksi sellaisena kuin sen haastattelussa kuulen, aistin ja tulkitsen. Voit antaa käyttööni myös muita aineistoja (mm. kuvia, kirjeitä, lehtileikkeitä) tarinan tueksi.

Tarinoiden kaikenlaiset, valoisammat ja varjoisammat sävyt ovat tervetulleita, mitä itse koetkin tärkeäksi ilmaista. Tarinasi voi olla totta, kuviteltua tai vielä unelmaa – lähden liikkeelle siitä, että jokainen esiin nouseva tarina on oikea ja merkityksellinen. Hyvät yritystarinat myös usein kaipaavat hieman värikynää asiapitoisen kerronnan rinnalle.

Tarinahaastatteluun valmistautuessasi toivon sinun pohtivan kysymystä, että mikä olisi sellainen tarina, jonka sinä haluat elämästäsi tai toiminnastasi kertoa tai johon kaipaisit uusia näkökulmia tai punaista lankaa. Voit piirtää aikajanaa tai kirjata muistiin kohokohtia ja matalasuhdanteita, jos se auttaa sinua asian lähestymisessä. Tarina voi koskea suuria draaman kaaria tai pientä oivalluksen, kauneuden tai muutoksen hetkeä – valinta on sinun, sillä tarina on sinun.

Voimme toteuttaa tarinahaastattelut valmennustilassani Tampereella, videohaastatteluna tai puhelimitse. Kasvokkainen kohtaaminen on yleensä moniulotteisin, mutta virtuaalinen kohtaaminen riittää usein hyvin. Varaathan silloin häiriöttömän tilan keskustelua varten.

Merkitsen tarinasi muistiin täysin luottamuksellisesti (tähän pätevät myös coaching- ja viestintäalan eettiset säännöt). Teksti voi olla vain sinua itseäsi varten tai voit julkaista ja jakaa sen toivomillesi henkilöille tai yleisöille.

Tarinasi tai katkelma siitä voidaan julkaista Tarinankerturin Facebook-sivuilla ja Instagram-sivuilla, jos niin toivot ja niin yhdessä sovimme.


Tarinankerturin haastattelun vaiheet:

  1. Valitse haluamasi tarinapaketti Igniten ja Tarinankerturin verkkokaupasta: tarinankerturi.mycashflow.fi/.
  2. Varaa aika Tarinankerturin haastatteluun varauskalenterista, sähköpostitse tai tekstiviestitse/WhatsApp-viestitse.
  3. Haastattelu toteutetaan sovittuna ajankohtana.
  4. Tarinankerturi kirjoittaa tarinan ja toimittaa sen sinulle (tai tarinalahjan saajalle) sovittuna aikana ja sovitussa muodossa.

Jos olet valinnut 3 tunnin tarinapaketin, varaa kalenterista kaksi perättäistä aikaa. Tarinahaastattelun enimmäiskesto on 3 tuntia/päivä. 6 tunnin tai pidemmissä tarinapaketeissa varataan haastatteluja useammille päiville. Ole minuun tarvittaessa yhteydessä aikataulutuksesta.

Hinnasto

45 minuutin haastattelu ja tarinan kirjoitus (n. 2 h):
199 euroa (sis. alv. 24 %)
1,5 tunnin (TAI 2 x 45 minuutin) haastattelu ja tarinan kirjoitus (n. 4,5 h):
399 euroa (sis. alv. 24 %)
3 tunnin (TAI 2 x 1,5 tunnin) haastattelu ja tarinan kirjoitus (n. 9 h):
599 euroa (sis. alv. 24 %)
6 tunnin (TAI 2 x 3 tunnin) haastattelu ja tarinan kirjoitus (n. 18 h):
1200 euroa (sis. alv. 24 %)
10 tunnin (TAI 2 x 5 tunnin) haastattelu ja tarinan kirjoitus (n. 30 h):
2000 euroa (sis. alv. 24 %)

Jaetut tarinapaketit on tarkoitettu kahden henkilön yhteisen tarinan kertomiseen esimerkiksi hääparin, aviopuolisoiden, ystävien tai lapsen ja vanhemman välillä. Paketit voidaan jakaa myös useamman henkilön kesken, jolloin esimerkiksi isovanhemman tarinaan voidaan yhdistää lasten, lastenlasten tai lastenlastenlasten näkökulmia.

Kysy myös räätälöidyistä tarinapaketeista omaan tarpeeseesi.
Mahdolliset matkakulut veloitetaan erikseen.


Mistä Tarinankerturi sai alkunsa?

Olen ollut jo pitkään innokas elämäkertojen lukija ja muutenkin vuosia pohtinut elämämme tarinoiden kertomisen tärkeyttä ja myös haastavuutta. Miten muut näkevät meidät? Millaista kauneutta ja kiemuraisuutta muut tarinoissamme ja niiden käänteissä kuulevat? Millä sanoin muut meitä kuvaisivat ja miten me näkisimme itsemme muiden sanojen peileistä? Ja mitä itsellemme merkityksellistä jätämme ehkä kuitenkin usein sanomatta?

Kesällä 2019 vietin aikaa elämäntarinoiden parissa ja aloin kirjoittaa niistä aiempaa enemmän. Samalla syntyi uudenlaisen palvelukokonaisuuden idea, joka tuntui yhdistävän mielenkiinnon kohteeni ja osaamiseni. Juuri tätä palvelua olin kaivannut tutkiessani viestintä- ja valmennusyrittäjänä omaa ääntäni ja tapaa kertoa tarinani erilaisissa tilanteissa ja sosiaalisessa mediassa. Sama tarina ei aina tuntunut sopivalta kerrottavaksi ystävälle, työporukalle tai Facebook-livelähetyksessä.

Entä jos joku ammattilainen tukisi ja peilaisi tarinamme muotoilua, tunnistaisi siinä punaista lankaa ja merkitsisi tarinan muistiin meitä varten – näkisi siinä vahvuutta ja kauneutta, joka itselle saattaa olla arkista tai itsestäänselvää? Olemme usein itseämme liian lähellä saadaksemme tarinamme paperille ja samalla kaipaamme tarinallemme lempeää ja luotettavaa kuulijaa. Siitä se ajatus sitten lähti!

Tervetuloa tarinoiden kiehtovaan maailmaan!